avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Activitate dragos1979

Activitate dragos1979

Buna ziua, am o intrebare la dvs.
Este vorba de o societate comerciala cu raspundere limitata. Soc. are un singur asociat care este si administrator. La un moment dat asociatul, respectiv administratorul face o procura la notar ginerelui sau prin care il imputerniceste sa administreze firma. Acea procura nu a fost inregistrata la ORC, astfel incat in istoricul firmei tot asociatul unic aparea ca administrator. Intre timp, imputernicitul adm. prin procura promite cedarea a jumatate din partile sociale unei terte persoane; aceasta fiind o cunostinta s-a increzut in acea persoana si i-a dat ca avans o suma de bani. La cateva zile, terta persoana s-a razgandit, nu a vrut sa mai achizitioneze 1/2 din firma respectiva. Banii nici in ziua de azi nu i-a mai dat inapoi...oricum, imputernicitul asociatului unic a semnat o hartie prin care se obliga sa returneze acei bani...intrebarea mea este: imputernicitul avea drept de promisiune si de a incasare a banilor pe partile sociale, sau numai asociatul are drept de asa ceva. Mentionez ca acea procura pe care o avea imputernicitul nu a fost inregistrata la ORC, iar banii nu au intrat in contabilitatea firmei, nici in mainile asociatului. Va multumesc.
Răspuns la discuția sechestru asigurator
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. Problema e ca este trecut numai termenul de amanare, nu si motivul dat de judecator...din aceasta cauza as fi vrut sa stiu daca poate fi vreun motiv de ingrijorare faptul ca s-a amanat termenul peste 2 saptamani. Multumesc.
Buna ziua, este vorba de un sechestru asigurator in civil; se intrunesc toate conditiile...am avut termen ieri si s-a amanat judecarea lui peste 2 sapatamani, atata timp cat acesta stiu ca se judeca la urgenta. Va rog, ati putea sa spunemti cam care ar fi motivele de amanare? Am incercat sa caut pe internet insa nu am gasit ce ma intereseaza. Va multumesc.
As avea nevoie de parerea dvs. Este vorba de un imprumut de nevoi personale; titularul de cont a facut o procura speciala unde a desemnat o ruda pentru a face toate demersurile in vederea obtinerii acestui credit deoarece titularul urma sa paraseasca tara pt cateva saptamani. Intrucat banii ar fi fost disponibili in cont in aceeasi perioada, titularul a mai semnat si o conventie de cont persoane fizice unde aceeasi ruda a fost desemnata imputernicit cu puteri nelimitate (pentru a putea retrage banii in locul titularului) si acesta si-a transferat toti banii intr-un cont personal. Se poate face ceva? Imputernicitul raspunde legal sau nu?
Astept parerile dvs. Multumesc.