avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Activitate anyared

Activitate anyared

Buna ziua.In luna septembrie 2023,in urma unui filaj de către DIICOT m am trezit cu o percheziție domiciliară și cu ridicarea autoturismului,nu am avut nici un amestec ,dar mașina nu mi a fost restituita nici până acum. Cum sa procedez.? Autoturismul îl aveam de 2 ani ,dar era pe numele unuia dintre suspecți.Cel suspect s a declarat nevinovat și fără vreo implicare.
Mostenire.Buna seara.Suntem 3 frati.Dupa dezbaterea succesiunii fiecare are cota lui de mostenire,însă doar eu locuiesc în casa și eu plătesc impozit și toate cheltuielile. Se poate aplica uzucapiunea ,frații spunând ca ei nu plătesc impozit ,pt ca nu ei locuiesc în casa. Dar când este vorba de mostenire ei au drepturi!
Buna seara,eu sunt mama,iar copilul dorește sa facă test de paternitate pt a i dovedi tatălui ca este copilul , și nu s a interesat niciodată de creșterea lui. TREBUIE CHEMAT IN JUDECATA?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Recunoasterea paternitatii se poate face amiabil sau prin instanta. Sa intelegem ca dvs vreti sa recunoasteti copilul sau dvs sunteti mama si doriti sa fie recunoscut copilul de tata? - din cele relatate si din numele de utilizator nu se intelege exact.
Daca sunteti tatal si doriti sa recunoasteti copilul, o puteti face prin act notarial, fara sa fie nevoie de test de paternitate.
Fiind major, copilul poate initia un proces impotriva tatalui biologic si in cadrul procesului judecatorul poate dispune efectuarea unei expertize de stabilire a paternitatii, precum si costurile si cine plateste.

Bună seara!Test paternitate!Am un copil de 20 de ani dintr o relație ,copil nerecunoscut.Cum sa procedez pt recunoașterea paternității?Cine plătește testul?
Ar fi putut sa mi dea ținând cont ca sunt și 3 copii

gi-jane2 a scris:

poate va da el dupa decesul parintilor si platiti dvs cat costa actele sa isi intabuleze mostenirea si apoi sa va dea si ii mai dati ceva bani pt teren


Socrii au aprox. 60 de ani,pot sa mor eu înainte...
gi-jane2 a scris:

poate va da el dupa decesul parintilor si platiti dvs cat costa actele sa isi intabuleze mostenirea si apoi sa va dea si ii mai dati ceva bani pt teren

Da ,cumnatul știe situația,este ok.Este de partea mea,aparent!

gi-jane2 a scris:

Mergeti la un avocat.
Cu cumnatii va e ok, va intelegeti, stiu situatia?

Sunt martori toată localitatea (satul),inclusiv primarul știe situația.

gi-jane2 a scris:

atunci e si mai complicat.
dovezi ca ati constuit dvs aveti ?

Bună ziua,da,socrii mai au un copil.

gi-jane2 a scris:

suntem in 2023, au trecut 12 ani numai de cand a murit sotul.
socrii mai au copii?

Bună ziua,în 2009 am construit o casa impreuna cu soțul meu,pe terenul socrilor și autorizație tot pe numele socrilor.In 2011,soțul a decedat .Socrii n au vrut sa mi faci acte de proprietar.Se poate dobândi în vreun fel acest imobil.Nu este trecut în cartea funciara,iar eu ma ocup în continuare de aceasta casa.Multumesc!