avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara!Test paternitate!Am un copil de 20 de ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara!Test paternitate!Am un copil de 20 de ani dintr o ...

Bună seara!Test paternitate!Am un copil de 20 de ani dintr o relație ,copil nerecunoscut.Cum sa procedez pt recunoașterea paternității?Cine plătește testul?
Cel mai recent răspuns: anyared , utilizator 18:52, 4 Septembrie 2023
Recunoasterea paternitatii se poate face amiabil sau prin instanta. Sa intelegem ca dvs vreti sa recunoasteti copilul sau dvs sunteti mama si doriti sa fie recunoscut copilul de tata? - din cele relatate si din numele de utilizator nu se intelege exact.
Daca sunteti tatal si doriti sa recunoasteti copilul, o puteti face prin act notarial, fara sa fie nevoie de test de paternitate.
Fiind major, copilul poate initia un proces impotriva tatalui biologic si in cadrul procesului judecatorul poate dispune efectuarea unei expertize de stabilire a paternitatii, precum si costurile si cine plateste.
Buna seara,eu sunt mama,iar copilul dorește sa facă test de paternitate pt a i dovedi tatălui ca este copilul , și nu s a interesat niciodată de creșterea lui. TREBUIE CHEMAT IN JUDECATA?

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Recunoasterea paternitatii se poate face amiabil sau prin instanta. Sa intelegem ca dvs vreti sa recunoasteti copilul sau dvs sunteti mama si doriti sa fie recunoscut copilul de tata? - din cele relatate si din numele de utilizator nu se intelege exact.
Daca sunteti tatal si doriti sa recunoasteti copilul, o puteti face prin act notarial, fara sa fie nevoie de test de paternitate.
Fiind major, copilul poate initia un proces impotriva tatalui biologic si in cadrul procesului judecatorul poate dispune efectuarea unei expertize de stabilire a paternitatii, precum si costurile si cine plateste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)