avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate zubi

Activitate zubi

dar care e procedura pana la urma????nu sunt niste termeni,pt. ca am intrebat un avocat spaniol si a zis ca da sunt 60 de zile cu prelungire de inca 30 de zile pt. a fi solutioanata,ori in acest caz a trecut mai bine de un an........ va multumesc
va rog,sa imi explicati si mie procedurile unui mandat european de arestare si aducere in tara.......Pentru ca un frate de al meu are un astfel de mandat si sa dus la Madrid sa vada ce se intampla si nu l-a pus in Romania dar i-a dat pe semnatura adica control judiciar de doua ori pe luna,iar el semneaza de mai bine de un an...avand un mandat in Romania de executat de un 3 ani.......va multumesc
Răspuns la discuția condamnare
Multumesc de raspuns dar nu ma lamurit nimeni in legatura cu problema mea. In continuare astept raspunsurile voastre cu un foarte mare interes.

Va multumesc si va doresc un an nou fericit!
Răspuns la discuția Ajutor in legatura cu OUG 62/2010
up
Răspuns la discuția condamnare
Problema sta in felul urmator:
- in anul 2005 a fost condamnat in lipsa de catre Tibunalul Sf Gheorghe la 3 ani de inchisoare pentru inselaciune (inselaciune societati comerciale cu file CEC);
- in anul 2007 un alt proces a fost deschis de catre Tribunalul Bucuresti in care apare din nou ca inculpat pentru aceiasi fapta la care deja a fost condamnat. Procesul nu a fost finalizat si se afla si momentan pe rol.
El a plecat din tara in anul 2005 chiar inainte de stabilirea pedepsei. Pana in anul 2009 a fost cautat de catre organele de politie din Spania la domiciliul unde locuieste si a fost notoficat sa se prezinte in termen de doua saptamani in orasul Madrid la un fel de tribunal numit Audienta Nationala. El sa prezentat la termentul dat si a fost o scurta judecata in legatura cu mandatul european de arestare care fusese emis pe numele lui. Instanta spaniola a hotarat sa nu il deporteze in Romania deoarece nu a reprezentat un pericol social si a avut foarte bune recomandari din partea unor persoane de vaza din orasul in care locuieste. Conditia eliberarii a fost sa mearga sa semneze de doua ori pe luna, intr-un cuvant sa fie sub control judiciar. El semneaza de mai bine de un an si pana acum nu a patit nimic.
Din cate am inteles, in noul cod penal, fapta savarsita de el nu se considera infractiune si nu se condamna.

Ma intereseaza daca Spania il mai poate expulza in Romania si pe ce baza, bineinteles excluzand incalcarea legii.
Exista vre-o portita de scapare sau de micsorarea a pedepsei in Romania? Sau termenul de prescriptie a pedepsei, cand si cum se aplica?

Va multumesc pentru toate mesajele postate si pentru ajutorul oferit!

P.S. Am uitat sa precizez ca el si-a pierdut toate actele romanesti si are doar actul de rezidenta din Spania. Care este cea mai simpla si sigura modalitate de a-si procura cartea de indentitate din Romania?

up
Ma intereseasa si pe mine care sunt conditiile de despagubire si pasii pe care trebuie sa-i urmez. Tin sa prrecizez ca bunicul meu a fost detinut politic cu documentele aferente, intre timp a decedat. Cererea de despagubire va fi facuta de catre tatal meu si fratii lui. Din ce am inteles este ca despagubirea consta in 5,000 de euro pentru rudele da gradul intai dar ce nu am inteles este legata de despagubirea in actiuni. Intrebarea mea este, tatal meu poate fi despagubit de catre statul roman, si daca da in ce consta despagubirea, in bani sau in actiuni?

Aici este linkul unde poare fi gasita OUG 62/2010
www.avocatnet.ro/content/art... >

Multumesc aticipat! up
Discuție condamnare
buna dimineata.fratele meu are o condamnare de 3 ani,in Romania pt.inselaciune,l-au gasit in Spania si i-au scos mandat european de retinere si aducere in tara s-a judecat audienta nacioanal madrid,si dupa judecata asta de la Madrid. s-a hotarat sa nu-l puna in romania pt ca nu prezinta pericol social si el a avut si contracte de munca aici,si i-au dat pe semnatura de 2 ori pe luna,iar el semneaza de mai bine de un an,acuma intrebare e, ce se intampla il mai pune in romania sau nu?aici un mare avocat mi-a zis ca se asteapta noul cod penal sa intre in vigoare,dar cine stie cand?si daca ar intra noul cod penal ar avea vreo sansa sa mai micsoreze din pedeapsa?va multumesc anticipat si va doresc un craciun fericit alaturi de cei dragi,astept sfaturi sau idei multumesc