avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

buna dimineata.fratele meu are o condamnare de 3 ani,in Romania pt.inselaciune,l-au gasit in Spania si i-au scos mandat european de retinere si aducere in tara s-a judecat audienta nacioanal madrid,si dupa judecata asta de la Madrid. s-a hotarat sa nu-l puna in romania pt ca nu prezinta pericol social si el a avut si contracte de munca aici,si i-au dat pe semnatura de 2 ori pe luna,iar el semneaza de mai bine de un an,acuma intrebare e, ce se intampla il mai pune in romania sau nu?aici un mare avocat mi-a zis ca se asteapta noul cod penal sa intre in vigoare,dar cine stie cand?si daca ar intra noul cod penal ar avea vreo sansa sa mai micsoreze din pedeapsa?va multumesc anticipat si va doresc un craciun fericit alaturi de cei dragi,astept sfaturi sau idei multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:30, 2 Ianuarie 2011
Din ce motiv se va reduce pedeapsa v-a spus?
Teoretic se poate micsora pedeapsa in urma unui proces, practic sansele sunt minime intrucat nu are o pedeapsa mai mare decat cea prevazuta in noul cod.
Cand a ramas definitiva hotararea?
Nu am studiat referitor la scaderea acelui 1/3 din pedeapsa daca recunoaste...dar este pe Legea 202...si nu pe Noul Cod...
Altfel, nimic nu pare sa il ajute...
Pe legea 202 e tardiv deoarece se refera la recunoasterea probelor din urmarirea penala imediat dupa citirea rechizitoriului.
Nu am studiat acest aspect deoarece e mai bine sa studiez problema dupa ce ma plateste clientul pentru un studiu aprofundat...

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2010 alexandra112 alexandra112 Am un prieten arestat pentru talharie condamnat la 9 ani definitiv.Cum l-ar putea ajuta noul cod penal din 2010? (vezi toată discuția)
Problema penala marilia7207 marilia7207 Buna ziua, nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns dar eu incerc si va multumesc anticipat. Sotul meu a fost arestat in 2009. El si- a recunoscut ... (vezi toată discuția)