avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare

buna dimineata.fratele meu are o condamnare de 3 ani,in Romania pt.inselaciune,l-au gasit in Spania si i-au scos mandat european de retinere si aducere in tara s-a judecat audienta nacioanal madrid,si dupa judecata asta de la Madrid. s-a hotarat sa nu-l puna in romania pt ca nu prezinta pericol social si el a avut si contracte de munca aici,si i-au dat pe semnatura de 2 ori pe luna,iar el semneaza de mai bine de un an,acuma intrebare e, ce se intampla il mai pune in romania sau nu?aici un mare avocat mi-a zis ca se asteapta noul cod penal sa intre in vigoare,dar cine stie cand?si daca ar intra noul cod penal ar avea vreo sansa sa mai micsoreze din pedeapsa?va multumesc anticipat si va doresc un craciun fericit alaturi de cei dragi,astept sfaturi sau idei multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:30, 2 Ianuarie 2011
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Inteleg ca nu sunteti avocat si nu intelegeti la ce ma refer.
In acea zi cu un prejudiciu de 38 000 euro pentru o delapidare cu persoana data in urmarire generala am reusit sa obtin prin insistente si indicarea legii respingerea propunerii de arestare preventiva.
Cateodata ma intreb daca nu e mai bine sa fac cum imi sugereaza politistii si cum fac alti colegi din lipsa de resurse intelectuale...si anume sa ,,nu il pot scoate" pe client...
Eu rezolv adesea intr-o zi ceea ce la alti le ia 6 luni sau mai bine...

Fineturile fac diferenta intre avocati...si instantele apreciaza aceste aspecte de aceea in cauze aproape identice unii sunt arestati iar altii liberi...

Chestiunea ridicata de user trebuie studiata.
Inteleg ca dvs. ati dat un raspuns doar citind legea.A citi e una si a studia e alta.Dvs., domnule R.Gabi ati citit doar, nu ati studiat...
Interpretarile fac diferenta dar trebuie studiu in anumite situatii si pot exista persoane care nu studiaza deoarece ar pierde timpul...daca ele cred ca nu ar intelege...dupa ce au studiat...
Poate ca de aceea cei mai multi nu mai studiaza aproape deloc...

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic:

:)) =D> =D>

Bun. Si acum revenind la user.
Ati auzit ceva, dar e o procedura care nu se aplica fratelui dvs.
Intr-adevar acum la infractiunea de inselaciune se poate evita condamnarea cu inchisoarea dar trebuie indeplinite niste conditii in timpul urmaririi penale, nu pe parcursul judecatii:
1. daca prejudiciul este sub 50000 Euro si se restituie se da o amenda administrativa care se inscrie in cazier
2.Intre 50000 si 100000 Euro daca se restituie prejudiciul se da amenda penala.
ATENTIE:
Vedeti ca procesul de la Bucuresti daca se refera la aceiasi infractiune, dar cu alti pagubiti atunci e cu totul alt proces si atunci nu e asa bine.#-o
Multumesc de raspuns dar nu ma lamurit nimeni in legatura cu problema mea. In continuare astept raspunsurile voastre cu un foarte mare interes.

Va multumesc si va doresc un an nou fericit!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Din ce motiv se va reduce pedeapsa v-a spus?

Stimate domn, nu ati raspuns nici dvs. la aceasta intrebare dupa prima postare a dvs.
Nu avem toate datele problemei.
Poate exista posibilitatea unei rejudecari a cauzei penale in conditiile prevazute de lege,dar fara o analiza concreta a cazului nu se poate stii.
Depinde si sub ce imperiu a legii se va face rejudecarea.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2010 alexandra112 alexandra112 Am un prieten arestat pentru talharie condamnat la 9 ani definitiv.Cum l-ar putea ajuta noul cod penal din 2010? (vezi toată discuția)
Problema penala marilia7207 marilia7207 Buna ziua, nu stiu daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns dar eu incerc si va multumesc anticipat. Sotul meu a fost arestat in 2009. El si- a recunoscut ... (vezi toată discuția)