avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnare cu executare la locul de munca sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare?

Buna ziua
Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu executare la locul de munca sau sub supraveghere
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:59, 9 Aprilie 2012
Sansele sunt minime , daca in timpul de incercare ati savarsit o noua infractiune ..

Art. 83 C.pen - Revocarea în cazul savârsirii unei infractiuni
Daca în cursul termenului de încercare cel condamnat a savârsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunând executarea în întregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune.

Revocarea suspendarii pedepsei nu are loc însa, daca infractiunea savârsita ulterior a fost descoperita dupa expirarea termenului de încercare.

Daca infractiunea ulterioara este savârsita din culpa, se poate aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei chiar daca infractorul a fost condamnat anterior cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. În acest caz nu mai are loc revocarea primei suspendari.

La stabilirea pedepsei pentru infractiunea savârsita dupa ramânerea definitiva a hotarârii de suspendare nu se mai aplica sporul prevazut de lege pentru recidiva.
Ce sanse am sa repun cauza pe rol prin revizuire am fost condamnat pentru inselaciune la fila cec definitiv in 2009 si prin absurd odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal sa scap. E o intrebare cam absurda dar va rog cineva sa-mi raspunda va rog
Intrebarea nu este absurda si doar aceasta ar putea fi sansa dvs.
Insa nu cred ca veti reusi in ceea ce priveste revizuirea.
Ce infractiune ati savarsit ulterior condamnarii?
Imi pare bine ca ati raspuns la intrebare, am comis infractiune de spalare de bani si evaziune fiscala, aderare la grup infractional organizat iar prejudiciul e ca si recuperat am stat pe arest 90 de zile
In privinta condamnarii pentru inselaciune sin cate am inteles si studiat in noul cod impacarea partiilor inlatura fapta penala iar eu aflandu-ma in executarea pedepsei sper sa beneficiez

Alte discuții în legătură

Noul cod penal l0re1 l0re1 In cazul in care o persoana este condamnata pentru 2 ani si 6 luni pentru conducere in stare de ebrietate si avand in vedere faptul ca inainte a primit o ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)
Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)