avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Revocarea suspendarii pedepsei???
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Revocarea suspendarii pedepsei???

Buna tuturor!
Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest preventiv), i se va revoca aceasta presupusa suspendare datorita faptului ca el mai este cercetat intr-un alt dosar pentru fapte identice cu cele de mai sus si urmeaza a fi judecat si in acest dosar? De mentionat este ca aceste fapte din al doilea dosar (nu cel pt care este arestat) au fost savarsite cu cateva luni inainte, are vreo relevanta in fata judecatorilor?
Pe scurt, mai are sanse sa primeasca o pedeapsa "cu suspendare" daca va fi judecat in doua dosare diferite?
Va multumesc pentru timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: carmenalecu , utilizator 21:41, 14 Noiembrie 2013
Codul penal:

Anularea suspendarii pentru infractiuni savarsite anterior

Art. 85. - Daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infractiune inainte de pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea sau pana la ramanerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii chiar dupa expirarea termenului de incercare, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, aplicandu-se, dupa caz, dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni sau recidiva.
Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.
In cazurile prevazute in alin. 1, daca pedeapsa rezultata in urma contopirii nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 81. In cazul cand se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
Suspendarea se va revoca si in cazul in care intr-unul din cazuri va primi amenda penala in loc de inchisoare? Va multumesc!
Problema se pune dacă pentru infracţiunea concurentă care a condus la anularea hotărârii în vederea contopirii celor două pedepse, legea prevede alternativ pedeapsa amenzii penale.Dacă nu o prevede, amenda nu poate fi aplicată, ci tot pedeapsă cu închisoarea.Dacă legea prevede alternativ amenda, atunci se poate proceda de către instanţă în sensul art. 34 , alin. 1 , lit d , repsectiv:
d) când s-a stabilit o pedeapsă cu închisoare şi o pedeapsă cu amendă, se aplică pedeapsa închisorii, la care se poate adăuga amenda, în totul sau în parte;
as dori sa va adresez si eu o intrebare, daca se poate! daca o persoana a fost condamnata definitiv si acum executa deja pedeapsa in inchisoare de doua luni, prin prevederile noului cod penal, ar putea beneficia de vreo reducere a pedepsei, sau de vreo anulare a unei pari din pedeapsa? mentionez ca persoana a fos mai intai condamnata la un an cu suspendare pentru alcool la volan, apoi, in perioada de incercare a condus din nou sub influenta bauturilor alcoolice si a fost condmnat la 15 zile cu executare pentru refuz de probe biologice. acum executa o pedeaspa de 1 an si 15 zile. deci, repet, noul cod il poate favoriza cu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate revoca suspendarea? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! In cazul in care un minor a fost condamnat intr-un dosar pt furt calificat in forma continuata la 4 ani \\"cu suspendare\\" (nu a ... (vezi toată discuția)
Anularea beneficiului suspendarii conditionat a executarii pedepsei badila steluta badila steluta am si eu o intrbare. in urma solutionarii unui dosar penal pe oug 195/2002 s-a anulat anularea beneiciului suspendarii conditionate a executarii pedepsei ... (vezi toată discuția)
Mai multe suspendari? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Am si eu o intrebare dac cineva a fost condamnat cu suspendare ce sanse are sa mai primeasca alta. Faptele toate sunt inainte de a avea ... (vezi toată discuția)