Dvs. ati semnat un contract in momentul in care ati incheiat asigurarea casco, in care cu siguranta nu exista aceasta clauza legata de cauciucuri de iarna. Evident cei de la firma de casco nu pot refuza despagubirea, pt. ca altfel ar incalca o clauza contractuala. Succes!
Buna ziua! In data de 8 decembrie am avut un accident rutier.Din cauza faptului ca in momentul impactului mi-am pierdut conostiinta, nu mai stiu exact ce s-a intamplat, dar dupa spusele martorilor, a politiei si a persoanei care era cu mine in masina, cel care a intrat in mine este vinovat.Oricum,nu are rost sa dau detalii. In fine..in urma accidentului, masina pe care o conduceam are dauna totala, eu m-am ales cu o plaga de 6 cm la cap, 4 copci si o noapte de spitalizare. Medicii au insistat sa mai raman internat, dar datorita conditiilor din spital a fost practic imposibil,asa ca am ales sa merg acasa.Ulterior, am avut ameteli,greturi s.a.m.d. Am fost nevoit sa consult un neurolog, sa fac drumuri 3 Bucuresti-Alexandria (pt.a-mi recupera permisul si buletinul, si pt a da declaratia catre politie), sa dau o gramada de spagi prin spitale, clinici si la medicul de familie etc. Pe langa toate astea, firma unde aveam casco la masina nu despagubeste si platforma de la locul accidentului si pana in Bucuresti (500 Ron). Nu mai spun si de faptul ca suma cu care urmeaza sa fiu despagubit este mult prea mica fata de cat ar merita masina. Asadar, o groaza de bani pierduti, timp, nervi, stres etc. Am zis sa fiu om de buna-credinta si sa nu ii fac rau celui vinovat. L-am lasat o perioada sa ia o decizie, in speranta ca ma va contacta. Evident, nu a fost asa, ba mai mult, in momentul in care a incercat un prieten jurist sa il contacteze, i s-a spus ca este la masa si sa il lase in pace, inchizandu-i telefonul in nas. Cred ca nu mai are rost sa va mai spun ca nu am reusit sub nici o forma sa il mai contactez telefonic pe acest individ. I-am dat un sms in care i-am dat termen pana astazi sa ma contacteze, in caz contrar voi atasa la dosar certificatul medico-legal. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Nu mi se pare normal ca el care este vinovat sa isi traiasca bine-mersi viata, iar eu care nu am nici o vina sa raman si cu paguba materiala, si fara masina, si cu ameteli etc. Mai am si un magazin care a stat inchis pe toata perioada in care am stat acasa. Alti bani pierduti. Din cate am inteles procuratura se ocupa de acest caz,deoarece a fost accident cu raniti. Cel care era cu mine are sanse sa ceara despagubiri chiar daca nu a necesitat spitalizare Sper ca am fost destul de concret..daca aveti nelamuriri, raspund imediat. Va rog sa ma sfatuiti. Nu sunt un tip razbunator, dar daca nu ne putem intelege omeneste...