avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier..ce sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier..ce sa fac?

Buna ziua! In data de 8 decembrie am avut un accident rutier.Din cauza faptului ca in momentul impactului mi-am pierdut conostiinta, nu mai stiu exact ce s-a intamplat, dar dupa spusele martorilor, a politiei si a persoanei care era cu mine in masina, cel care a intrat in mine este vinovat.Oricum,nu are rost sa dau detalii. In fine..in urma accidentului, masina pe care o conduceam are dauna totala, eu m-am ales cu o plaga de 6 cm la cap, 4 copci si o noapte de spitalizare. Medicii au insistat sa mai raman internat, dar datorita conditiilor din spital a fost practic imposibil,asa ca am ales sa merg acasa.Ulterior, am avut ameteli,greturi s.a.m.d. Am fost nevoit sa consult un neurolog, sa fac drumuri 3 Bucuresti-Alexandria (pt.a-mi recupera permisul si buletinul, si pt a da declaratia catre politie), sa dau o gramada de spagi prin spitale, clinici si la medicul de familie etc. Pe langa toate astea, firma unde aveam casco la masina nu despagubeste si platforma de la locul accidentului si pana in Bucuresti (500 Ron). Nu mai spun si de faptul ca suma cu care urmeaza sa fiu despagubit este mult prea mica fata de cat ar merita masina. Asadar, o groaza de bani pierduti, timp, nervi, stres etc. Am zis sa fiu om de buna-credinta si sa nu ii fac rau celui vinovat. L-am lasat o perioada sa ia o decizie, in speranta ca ma va contacta. Evident, nu a fost asa, ba mai mult, in momentul in care a incercat un prieten jurist sa il contacteze, i s-a spus ca este la masa si sa il lase in pace, inchizandu-i telefonul in nas. Cred ca nu mai are rost sa va mai spun ca nu am reusit sub nici o forma sa il mai contactez telefonic pe acest individ. I-am dat un sms in care i-am dat termen pana astazi sa ma contacteze, in caz contrar voi atasa la dosar certificatul medico-legal. Voi ce ma sfatuiti sa fac? Nu mi se pare normal ca el care este vinovat sa isi traiasca bine-mersi viata, iar eu care nu am nici o vina sa raman si cu paguba materiala, si fara masina, si cu ameteli etc. Mai am si un magazin care a stat inchis pe toata perioada in care am stat acasa. Alti bani pierduti. Din cate am inteles procuratura se ocupa de acest caz,deoarece a fost accident cu raniti. Cel care era cu mine are sanse sa ceara despagubiri chiar daca nu a necesitat spitalizare Sper ca am fost destul de concret..daca aveti nelamuriri, raspund imediat. Va rog sa ma sfatuiti. Nu sunt un tip razbunator, dar daca nu ne putem intelege omeneste...
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:10, 28 Decembrie 2010
Buna ziua .
In primul rand , mergeti cat mai repede cu prietenul cu care va aflati in masina la politia care cerceteaza cazul si depuneti plangerea penala impotriva celui vinovat de producerea accidentului , si va constituiti obligatoriu si parte civila .
Daca nu ati fost la medicul legist , mergeti si scoateti-va certificat medico-legal pe care il veti atasa la dosarul cauzei .
Ar fi bine daca v-ati angaja si avocat care sa se ocupe de cazul dvs .
Depuneti plangere penala impotriva celuilalt conducator auto si solicitati daune materiale si morale.
Va multumesc pt. raspuns. Va rog daca puteti sa imi explicati pe scurt procedura depunerii plangerii penale. Va multumesc !
In termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului aveti posibilitatea sa sesizati cu plangere penala pentru lovire si alte violente, politia sau parchetul competente locului producerii accidentului.
Mergeti sa vi se elibereze de catre medicul legist certificat medico-legal care va concluziona asupra numarului de zile de ingrijiri medicale de care necesitati pentru refacere.
In functie de numarul de zile acordate de legist,se va stabili incadrarea juridica a faptei.
Acum si pana la citirea rechizitoriului in instanta aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila cu cheltuielile efectuate,astfel cum le veti dovedi prin acte(medicatie,transport,recuperare alte acte medicale)
In acest sens recomandarea este sa pastrati toate actele doveditoare(chitante ,bonuri,facturi,retete,etc).
Puteti sa va constituit parte civila si cu suma pe care ati fi realizat-o daca magazinul al carui proprietar sunteti ar fi functionat la parametri normali,pe timpul lipsei dvs.
Se va efectua expertiza care va trebui sa stabileasca contravaloarea pagubelor aduse autorturismului ca si contravaloarea eventualelor reparatii sau daca mai poate fi reparat.
Aveti posibilitatea sa solicitati daune morale,care ar inseamna suferintele pricinuite de accident.
Aceste daune nu sunt cuantificabile,dvs urmand sa solicitati suma,iar instanta sa se pronunte.
Se va efectua expertiza care va stabili dinamic producerii accidentului pentru a stabili modul producerii sale,eventualele culpe.
Se vor administra alte probe cu acte si cu martori pe situatiuni de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier bianca72 bianca72 In data de 9 iulie am suferit un accident de circulatie in urma caruia am fost operata de fractura bimaleolara.Vinovatul nu avea polita de asigurare RCA drept ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe trecerea de pietoni fire4ice fire4ice Buna Ziua - ma numesc STEFAN si am cateva intrebari > Mai intai sa va explic pe scurt cazul ! Sora mea a fost lovita din plin de o masina pe trecerea de ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victima Ginisan Ginisan Buna ziua, Mama mea a fost lovita de un autoturism pe carosabil cand acesta a dat cu spatele fara a se asigura.Mentionez ca mama mea se afla pe carosabil ... (vezi toată discuția)