avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate dyyanna

Activitate dyyanna

Răspuns la discuția Sesizare politie, primarie
Legea 205/2004 se refera la conditiile privind detinerea animalelor si protectia lor si ne este utila.Totusi este foarte vaga.As dori sa stiu ce alta lege putem invoca avand in vedere ca animalele sunt agresive si ne-au provocat daune.
Buna ziua,
As dori sa adresez o petitie la politie alaturi de alti locatari,impotriva unui vecin care detine un numar de 19 caini de diferite varste.Acestia nu au un adapost propriu-zis,fiind adapostiti intr-un garaj de unde ies liberi.Doi dintre caini sunt agresivi,fiind adapostiti intr-o curte ingradita al carei gard il sar frecvent,muscand pasarile de curte ale vecinilor;precizez ca locuiesc in mediul rural.Animalele nu au certificat de sanatate si produc distrugeri in gradinile si curtile oamenilor.Am doua intrebari:
1.cui adresam reclamatia?;
2.care este temeiul legal?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Proces civil
Mihaela88 a scris:

Intr-adevar, daca dumneavoastra "calcati cu masina" pe cineva, e altceva :D ar fi tentativa de omor (asta daca nu moare :)) ).

Cred ca glumiti!Daca dau peste cineva cu masina neintentionat,deci din culpa.
Răspuns la discuția Proces civil
Multumesc pentru raspunsuri.
Mihaela88,am mers cu plangerea la politie,dar mi-au spus ca ei vor da neinceperea urmaririi penale,nu stiu de ce,fie din necunoasterea legii,fie din dezinteres.Agentul cu care am vorbit era foarte tanar si nu prea stia ce sa-mi spuna,l-a sunat pe superiorul lui.M-au pasat la judecatorie probabil pentru a scapa de o ancheta pe care nu stiu/nu vor sa o intreprinda.Practic,politia ar trebui sa stabileasca vinovatii,sa interogheze vecinii si muncitorii pentru a vedea cui apartine vina.Ei au spus ca nu exista intentie.I-am intrebat ce se intampla daca eu calc pe cineva cu masina,mi-au spus ca-i cu totul altceva.Este hilar,in Romania politia este platita sa nu faca nimic.
Discuție Proces civil
Buna ziua!As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema,incerc sa fiu cat mai scurta.Am lipsit din localitate cateva ore,cand m-am intors,seara,mi-am gasit garajul cu acoperis din placi distrus,bucati din placi au cazut pe masina,care o vechime de un an si cateva luni,masina are zgarieturi adanci pe aripa si portiera stanga spate,capota portabagajului si plafon,tripla stanga este fisurata.Am aflat ulterior ca niste vecini au chemat doi muncitori sa taie crengi dintr-un plop,una din ele a cazut pe garajul meu.Ce pot face in aceasta situatie?Vecinii mei de garaj dau vina unul pe altul.Vreau sa fiu despagubita pentru pagubele produse care se ridica la cca 2000 de RON.Am fost la politie si mi-au spus ca ei nu pot face nimic,daca vreau pot sa-i actionez pe vecini in judecata.Pe cine chem in judecata,care sunt pasii de urmat si ce sanse am sa aflu adevarul?Va multumesc!