avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate monica_teodorescu2006

Activitate monica_teodorescu2006

Răspuns la discuția Ajutor.... Uzucapiune?
se poate invoca uzucapiunea de catre persoana care a locuit in imobil, l-a posedat efectiv, ca un adevarat proprietar, chiar fara just titlu, timp de min 30 ani. Adica exact cazul tau, daca imobilul este detinut din 1968 (deci de mai bine de 30 ani). Uzucapiunea este un mod de dobandire al proprietatii, prin care este sanctionat proprietarul pasiv, care a delasat un imobil o perioada mare de timp. Nu conteaza in baza carui act este proprietar: titlu de proprietate sau hotarare judecatoreasca, ca in cazul tau.
In legatura cu cea de-a doua intrebare, daca vrei sa pui in executare o hotarare judecatoreasca din 1968 nu trebuie sa faci alt proces, ci este de ajuns sa mergi cu hotararea la executor, care va actualiza sulta sau alte sume de bani stabilite prin hotararea de iesire din indiviziune.
Nu prea am inteles de partea cui esti tu - a proprietarului sau a celui care vrea sa uzucapeze???
Răspuns la discuția avocatura
in avocatura poti intra dupa promovarea examenului de admitere; care are loc prin toamna (octombrie, noiembrie) la dr.civ, pen + proceduri + examen la organizarea si exercitarea profesiei de avocat. ai grija ca inscrierea la exam se face cam cu o luna inainte de data desfasurarii acestuia. subiectele se dau scris. daca vei fi declarat admis trebuie sa-ti gasesti un maestru care sa te indrume pe perioada stagiului de 2 ani. iti recomand sa-ti gasesti acest maestru inainte de a da exam pt a sti din timp in ce "conditii" te primeste.
dupa ce vei fi avocat stagiar poti urma si cursurile INPPA, care se pot desfasura doar in paralel cu stagiul profesional, dar nu sunt obligatorii
multa bafta
am deschis un proces de partaj succesoral. de pe urma defunctului au ramas o casa si terenul aferent + niste suprafete de teren extravilan. sunt 4 mostenitori. eu am deschis actiune doar in legatura cu casa si terenul aferent, iar pentru celelalte suprafete de teren vreau sa ramanem deocamdata in stare de indiviziune. 2 dintre mostenitori mi-au vandut cu acte autentice de vanzare-cumparare cota lor ideala din mostenirea asupra casei si terenului aferent, asa ca eu l-am actionat in instanta doar pe al patrulea mostenitor, care nu doreste sa vanda. desi au trecut vreo 8 termene de judecata, abia acum instanta a invocat din oficiu exceptia inadmisibilitatii actiunii deoarece nu am introdus in cauza toti mostenitorii. e posibil asa ceva???? ceilalti mostenitori, daca au vandut, nu mai au nici un drept la casa si teren, nu mai au nici un interes in cauza. ce rost avea sa-i introduc in proces? va rog sa ma ajutati!!!multumesc anticipat