avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate lauratanase

Activitate lauratanase

Răspuns la discuția Recuperare de bani imprumutati
Va multumesc !
Pot sa-l dea in judecata si numai pe baza unei chitante postale care atesta ca au trimis banii la adresa respectiva ?
Buna ziua si bun gasit acestui forum foarte util !

Parintii mei , pensionari , au imprumutat o ruda cu o suma de bani destul de mare , la cererea acesteia .Imprumutul s-a facut pentru trei luni , si au trimis banii postal , persoana fiind din alta localitate , la 500 de km . A trecut de atunci un an si jumatate , si orice somatie telefonica de a recupera banii a ramas fara rezolvare.Persoana e lucrator de politie , comisar .Am aflat acum ca de fapt , acum cativa ani, a escrocat mai multe rude , chiar oameni saraci ,apoi s-a mutat definitiv din localitate la domiciliul actual. De acolo isi gaseste in continoare victime naive si sufletiste , cum sunt parintii mei .
Ce se poate face ? Din ceea ce am mai citit pe aici , am inteles ca intr-o prima instanta ar trebui sa facem o somatie scrisa . Dar unde trebuie depusa aceasta ?
Apoi, daca ramanem fara raspuns , ce ar trebui sa facem in continoare ?

Va multumesc si va urez sarbatori fericite in continoare !
floristiclete a scris:

Doamna Daniela scuzati-mi ignoranta dar la cine (tribunal?) se apeleaza pentru a face Somatie de plata sub forma scrisa?

Buna seara , si Craciun fericit tuturor !
Si eu am o problema asemanatoare cu cea descrisa mai sus , de aceea nu am deschis un subiect nou .
Parintii mei , pensionari , au imprumutat o ruda cu o suma de bani destul de mare , la cererea acesteia .Imprumutul s-a facut pentru trei luni , si au trimis banii postal , persoana fiind din alta localitate , la 500 de km . A trecut de atunci un an si jumatate , si orice somatie de a recupera banii a ramas fara rezolvare.Persoana e lucrator de politie , comisar .Am aflat acum ca de fapt a escrocat mai multe rude , chiar oameni saraci ,apoi s-a mutat definitiv din localitate . De acolo isi gaseste in continoare victime naive si sufletiste , cum sunt parintii mei .
Ce se poate face ? Repet intrebarea de mai sus : daca intr-o prima instanta ar trebui sa facem o somatie scrisa , unde putem sa ne adresam ? Multumesc !