avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMPRUMUT DE BANI ACORDAT FARA ACTE - ASTEPT RASPUNSURI!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMPRUMUT DE BANI ACORDAT FARA ACTE - ASTEPT RASPUNSURI!

Acum 7 luni de zile am dat la o alta persoana o importanta suma de bani, eu lucrez in stainatate asa ca persoana a cerut acest imprumut telefonic. Singurele documente pe care le am sunt : chitanta cu expedierea banilor in care am specificat ca este un imprumut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009., un e-mail prin care i-am comunicat codurile de transmitere a banilor si o copie cu aceleasi date care au fost transmise si prin Messenger.De 4 luni tot incerc sa primesc un raspuns din partea persoanei dar zice ca inca nu are banii si ca inca nu stie in ce mod poate sa.mi ramburseze banii. Nefiind in Romania nu stiu cum sa procedez, puteti sa fiti gentili sa ma ajutati cu ceva sfaturi?. Va multumesc anticipat. Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: lauratanase , utilizator 01:05, 25 Decembrie 2010
Va trebui sa introduceti actiune in instanta pentru a obtine o hotarare pe care sa o puneti ulterior in executare, toate inscrisurile de care pomeniti pot constitui proba in dosar alaturi de alte probe, cum ar fi martori, interogatoriul paratului.
Mai intai faceti o somatie de plata sub forma scrisa , adunati si alte dovezi si apelati la un specialist pentru a va indruma ce trebuie sa faceti , pe baza documentelor detinute.
Mult succes,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile pe care mi le-ati dat si de promptitudinea de care ati dat dovada a-mi raspunde, Dupa cate inteleg exista sperante sa-mi recuperez banii cu aceste dovezi?
Doamna Daniela scuzati-mi ignoranta dar la cine (tribunal?) se apeleaza pentru a face Somatie de plata sub forma scrisa?
:offtopic: va rog sa nu mai postati mesaje consecutive , utilizati butonul edit pentru a le ajusta .multumesc pentru intelegere .

Avand in vedere inscrisurile existente(inceputuri de dovezi scrise ) care pot fi completate cu depozitii ale martorilor , va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata , cea in a carei raza teritoriala domicilieaza paratul.
Insa , inainte de a face acest demers , notificati-l pe imprumutat, punandu-i in vedere sa-si exercite obligatia ce-i incumba, in lipsa acesteia , avand faculatea de a sesiza instanta de judecata .(poate isi exercita aceasta obligatia fara a fi nevoie de forta de coercitie a statului).Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Recuperare de bani imprumutati lauratanase lauratanase Buna ziua si bun gasit acestui forum foarte util ! Parintii mei , pensionari , au imprumutat o ruda cu o suma de bani destul de mare , la cererea acesteia ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice acordat fara acte - astept raspunsuri! floristiclete floristiclete Am postat acum cateva zile intr-un subiect gresit asa ca revin cu inca cateva intrebari. Am inteles ca ma pot judeca cu persoana dar eu sper ca nu ajungem la ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut dat unei rude Ana_dana Ana_dana Buna ziua, Acum 2 ani de zile am imprumutat o ruda apropiata cu promisiunea ca voi primi banii inapoi in 2 luni. Au trecut mai bine de 2 ani de atunci si ... (vezi toată discuția)