avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... IMPRUMUT INTRE DOUA PERSOANE FIZICE ACORDAT FARA ACTE ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

IMPRUMUT INTRE DOUA PERSOANE FIZICE ACORDAT FARA ACTE - ASTEPT RASPUNSURI!

Am postat acum cateva zile intr-un subiect gresit asa ca revin cu inca cateva intrebari. Am inteles ca ma pot judeca cu persoana dar eu sper ca nu ajungem la aceasta problema, asa ca explic din nou situatia in care ma aflu. Acum 7 luni de zile am dat la o alta persoana o importanta suma de bani, eu lucrez in stainatate asa ca persoana a cerut acest imprumut telefonic. Singurele documente pe care le am sunt : chitanta cu expedierea banilor in care am specificat ca este un imprumut pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009., un e-mail prin care i-am comunicat codurile de transmitere a banilor si o copie cu aceleasi date care au fost transmise si prin Messenger. De 4 luni tot incerc sa primesc un raspuns din partea persoanei dar zice ca inca nu are banii si ca inca nu stie in ce mod poate sa-mi ramburseze banii. Nefiind in Romania nu stiu cum sa procedez.
In orice caz am vazut ca persoana nu e ca nu vrea sa-mi innapoieze banii, dar zice ca inca nu ii are. Tinand cont de faptul ca eu nu am facut un act legal prin notariat sau avocat, eu pot pretinde in acest moment (vazand ca nu am nici o certitudine ca o sa-mi recuperez banii cat de curand) ca persoana sa se duca la un notar si sa declare singur ca imi este dator cu aceasta suma si sa-si ia angajament ca intr-o anumita perioada (decisa de comun acord) sa-mi ramburseze banii, si in acelasi timp dindu-mi la banii imprumutati dobanda legala prevazuta de legile Romaniei incepand cu luna februarie 2009? Daca nu cu februarie cel putin cu luna in care face actul la notariat.. O alta intrebare este Poate sa faca acest lucru fara ca eu sa vin in Romania? As mai vrea sa stiu care este dobanda legala prevazuta de legile Romaniei intre doua persoane fizice. Va rog sa fiti gentili sa ma ajutati cu sfaturi in aceasta problema?. Va multumesc anticipat. Astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: nuami29 , utilizator 20:17, 5 Septembrie 2009
Spuneti ca nu aveti acte prin care sa demonstrati imprumutul....insa aici va contrazic, chiar chianta de depunere de catre dumneavoastra a acelei sume de bani pe numele persoanei imprumutate este acel act de care aveti nevoie pentru a putea actiona in judecata aceea persoana in cazul in care nu va restituie datoria.
Domnule Avocat problema nu este ca actele nu sunt valabile, problema este ca aceasta persoana imi este ruda, si nu as vrea sa o dau in judecata, decat in situatie extrema, tinand cont de faptul ca i-am imprumutat acesti bani care erau destinati sa dau avansul in cumpararea primei case, mie imi trebuiesc acum acesti bani si el inca nu-i are. In cazul in care decid sa mii dea in rate pot sa cer aceasta dobanda sau nu? In ce procent anual? Daca poate face acest act de rambursarea sumei fara mine prezenta sau nu? Multumesc mult pentru raspuns.
Scuzatima pentru faptul ca v-am zis Domnule, nu m-am uitat la numele dvs. si faptul ca sunteti Domna. Scuzati-ma inca o data.
Buna seara in aceeasi situatie sunt si eu dar numai ca nu am nici o hartie nimik cum as putea sa fac sa ii recuperez pe cale legala mai am vreo sansa????
@ floristiclete - Dumneavoastra hotarari daca vreiti sa dati in judecata aceea ruda, noi v-am dat o solutie. Daca considerati ca puteti sa recuiperati banii prin alta modalitate .....aplicati-o. Dar , aveti grija...."frate, frate dar branza-i pe bani"....

@ andreidan_86 - destul de greu in cazul dumneavoastra daca nu aveti nici un inscris sa probati imprumutul. Ar fi bine sa aveti macar un inceput de proba scrisa pentru a putea avea sorti de izbanda in cazul unui actiuni in instanta. Poate reusiti sa faceti cu aceea persoana un act scris in care sa recunoasca imprumutul...

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut Rhiann Rhiann Buna! Acum un an si 9 luni am facut un contract de imprumut legalizat la notar cu un camatar.Oferindu-mi suma x pe o perioada de 3 luni.Eu in respectivele luni ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Creanta persoana fizica Radu89 Radu89 Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a ... (vezi toată discuția)