avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Creanta persoana fizica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Creanta persoana fizica

Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a returnat banii data scadenta trecand deja. Intre timp eu trebuia sa plec la munca in strainatate, insa nu am putut neavand suficienti bani. Vreau sa actionez in instanta persoana respectiva insa am cateva nelamuriri:
1. Pot sa cer daune in plus pentru pierderea contractului de munca(mentionez ca acest contract ar fi trebuit incheiat la fata locului, in afara tarii)?
2. Ce sanse de castig as avea si cam la ce pret s-ar ridica onorariul avocatului?
Buna ziua
am inteles ca ati incheiat un contract in care ati stipulat suma imprumutata, data scadenta, si corect ar fi fost sa treceti si procent penalitate in caz de intarziere a platii .
Întrebare:
- contractul este inregistrat la notar sau la un avocat? ( are putere de lucru judecat in instanta)
Da, puteti cere daune si cheltuieli de judecata.... onorariul avocatului : in functie de avocat:)
Însa va pot sfatui sa cautati un mediator : costa si dureaza mai putin!
Din pacate nu stiam faptul ca se pot cere si penalitati in cazul intarzierii platii. Contractul nu este inregistrat la notar sau avocat. Care este diferenta intre actul autentificat de avocat si cel autentificat de notar? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
Radu89, utilizator
Buna seara
Nu conteaza unde autentificati contractul.....daca acel contract era inregistrat la notar sau avocat acestia puteau sa va indrme in a "prinde" in contract toate clauzele, inclusiv penalitati in caz de intarzierea platii datoriei.
Va intrebam de diferenta pentru ca am citit ca respectivul contract inregistrat la notar constituie titlu executoriu. V-as ruga, daca se poate sa-mi dati si un model de contract de imprumut tipizat. Va multumesc!
Buna seara.... din nou
Va trimit un model de contract de imprumut intre persoane fizice.....nu puteti cere dobanda
Cu scuzele de rigoare nu am citit cu atentie: cele 2 parti sunt persoane fizice......

CONTRACT DE IMPRUMUT
Incheiat astazi .....................la ..................................

I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. Dl ........................................................, domiciliat in ...................................................., str. .................................. nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ....................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ..................................................... in (localitatea) ........................... sector/judet .........................., fiul lui ......................................... si al .........................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ......... nr. ........................, eliberat de ............................, cod numeric personal .................................................., in calitate de imprumutator, pe de o parte,
si

1.2. Dl ..............................................................., domiciliat in ................................................, str. .................................. nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ....................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ..................................................... in (localitatea) ........................... sector/judet .........................., fiul lui ......................................... si al .........................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ......... nr. ........................, eliberat de ............................, cod numeric personal .................................................., in calitate de imprumutat, precum si

II. OBIECTUL CONTRACTULUI SI OBLIGATIILE PARTILOR
2.1. Imprumutatorul declara ca acorda cu titlu de imprumut imprumutatului, suma de ...................... RON, cu obligatia imprumutatului de a restitui suma imprumutata, fara dobanda, in termen de ...................................... luni de la data prezentei autentificari, respectiv pana la data de ......................................... .

2.2. Imprumutatul primeste cu titlu de imprumut de .......................... RON, si este de acord cu termenul si conditiile de rambursare a imprumutului, prevazute in prezentul contract.

2.3. Imprumutatul se obliga sa restituie imprumutul pana la data de ................................................ .

III. DURATA CONTRACTULUI

3.1. Imprumutul se acorda pe un termen de .................................................. luni, incepand de la data de .........................., si pana la data de .............................. .

V. LITIGII

5.1. Partile au convenit ca eventualele litigii, in cazul in care nu este posibila rezolvarea pe cale amiabila, sa fie deferite instantei judecatoresti competente.

VI. CLAUZE FINALE

6.6. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de ........................ exemplare, cate unul de fiecare parte, astazi ........................, data semnarii lui.

IMPRUMUTATOR IMPRUMUTAT


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana electrosystem electrosystem Vreau sa imprumut o suma de bani pentru un timp foarte scurt (2-5 zile). persoana care imprumuta propune sa facem o chitanta de mana. Puteti sa-mi dati un ... (vezi toată discuția)
Contract sub semnatura privata. nelamuriri Rookye Rookye Buna seara si bine v-am gasit. Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper sa gasesc aici ajutorul mult cautat. Precum mult altii am si eu o problema, am ... (vezi toată discuția)
Model contract comodat spatiu comercial sau inchiriere haiducu haiducu unde pot gasi un model contract comodat ptr inchirierea unui spatiu comercial sau un model contrct inchiriere? (vezi toată discuția)