avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract sub semnatura privata. Nelamuriri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract sub semnatura privata. Nelamuriri

Buna seara si bine v-am gasit. Ma bucur ca am descoperit acest forum si sper sa gasesc aici ajutorul mult cautat. Precum mult altii am si eu o problema, am imprumutat o suma de bani si am incheiat urmatorul contract:

Contract de imprumut persoane fizice CONTRACT DE IMPRUMUT

Incheiat astazi .....................
la ..................................

I. PARTILE CONTRACTANTE
1.1. Dl ........................................................, domiciliat in ...................................................., str. .................................. nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ....................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ..................................................... in (localitatea) ........................... sector/judet .........................., fiul lui ......................................... si al .........................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ......... nr. ........................, eliberat de ............................, cod numeric personal .................................................., in calitate de imprumutator, pe de o parte,
si

1.2. Dl ..............................................................., domiciliat in ................................................, str. .................................. nr. .............., bloc .........., scara .........., etaj .........., apartament ......., sector/judet ....................., nascut la data de (ziua, luna, anul) ..................................................... in (localitatea) ........................... sector/judet .........................., fiul lui ......................................... si al .........................., posesorul buletinului (cartii) de identitate seria ......... nr. ........................, eliberat de ............................, cod numeric personal .................................................., in calitate de imprumutat, precum si

II. OBIECTUL CONTRACTULUI SI OBLIGATIILE PARTILOR
2.1. Imprumutatorul declara ca acorda cu titlu de imprumut imprumutatului, suma de ...................... RON, cu obligatia imprumutatului de a restitui suma imprumutata, fara dobanda, in termen de ...................................... luni de la data prezentei autentificari, respectiv pana la data de ......................................... .

2.2. Imprumutatul primeste cu titlu de imprumut de .......................... RON, si este de acord cu termenul si conditiile de rambursare a imprumutului, prevazute in prezentul contract.

2.3. Imprumutatul se obliga sa restituie imprumutul pana la data de ................................................ .

III. DURATA CONTRACTULUI

3.1. Imprumutul se acorda pe un termen de .................................................. luni, incepand de la data de .........................., si pana la data de .............................. .

V. LITIGII

5.1. Partile au convenit ca eventualele litigii, in cazul in care nu este posibila rezolvarea pe cale amiabila, sa fie deferite instantei judecatoresti competente.

VI. CLAUZE FINALE

6.6. Prezentul contract a fost incheiat intr-un numar de ........................ exemplare, cate unul de fiecare parte, astazi ........................, data semnarii lui.

IMPRUMUTATOR IMPRUMUTAT



desigur toate rubricile completate si semnate..de fata au fost 2 martori dar nu au semnat nicaieri. daca nu mi se restituie suma pana la termenul stabilit ce pot face? daca nu are nimic pe numele lui, mai are rost sa merg si la notar sa dau banii p un contract legalizat acolo?

P.S. BAnii i-am dat in rate la doi frati, suma totala fiind de 4200 lei, asta se intampla in iunie. A trecut vara, nu am primit niciun ban. In Septembrie, dupa multe insistente mi-a dat 500 lei si au mai ramas 3700, ajungandu-se la intelegerea ca banii imi vor fi restituiti doar de unul dintre ei. In decembrie m-am reintalnit cu respectivul si am hotarat sa facem contractul sus numit.
precizez k chipurile nu isi stia seria de pe buletin, pe care urmeaza sa o gasesc si s o trec ulterior - va fi o problema daca difera un pic nuanta la pix?

Multumesc mult si astept parerile voastre, respectiv rezolvarile!
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
Rookye, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 22:21, 22 Ianuarie 2012
Era mai bine daca era contract autentificat la notar dar merge si asa. Daca nu va inapoiaza banii in termen mergeti la judecatorie si deschideti o actiune impotriva lui.

daca a trecut CNP-ul nu mai e nevoie de seria si nr.
Multumesc pentru raspuns!

Ipotetic vorbind, nu achita suma, merg la judecatorie, voi avea sorti de izbanda daca el nu are nimic in proprietate personala?
Soti de izbanda la judecatorie inseamna sa obtineti o hotarare in care sa scrie ca intr-adevar ala are o datorie catre dvs si e obligat sa v-o plateasca.
Apoi, mergeti la executor, il platiti si pe acela si daca datornicul n-are nimic.. nici bunuri, nici venituri, nu aveti ce recupera.
Care ar fi mai convenabil? sa mergem la notar sa facem alt cotract legalizat, sau sa ramana asta si sa il dau in judecata? Ma refer financiar care ar fi mai ieftin? Iar la 3700 ron cat imi cere executorul? Banii trebuie sa ii dau chiar daca nu rezolva nimic?
Sa obtineti un titlu executoriu prin notar e mai ieftin decat la judecatorie. Puteti stabili un termen de scadenta cand doriti, stabiliti cu datornicul, oricum, trebuie sa vrea si el sa mergeti la notar. Cu acel contract de la notar, mergeti la executor in timp de 3 ani de la data scadentei.
Onorariul e 10 % la care se adauga si alte cheltuieli si platiti oricum, urmand ca executorul sa execute silit si sumele astea de la debitor.. daca va avea de unde

Alte discuții în legătură

Chitanta de mana electrosystem electrosystem Vreau sa imprumut o suma de bani pentru un timp foarte scurt (2-5 zile). persoana care imprumuta propune sa facem o chitanta de mana. Puteti sa-mi dati un ... (vezi toată discuția)
Creanta persoana fizica Radu89 Radu89 Buna ziua. Am imprumutat acum 10 luni o persoana fizica cu o suma importanta de bani(precizez ca am semnat si un contract) dar persoana in cauza nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut intre persoane fizice cu contract la notar nea_pandele nea_pandele Buna ziua, Am imprumutat un amic (la data respectiva) cu o suma de bani si nu mi-a restituit. Am facut un act la notar pentru suma imprumutata. Cum ... (vezi toată discuția)