avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare de bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare de bani imprumutati

Buna ziua si bun gasit acestui forum foarte util !

Parintii mei , pensionari , au imprumutat o ruda cu o suma de bani destul de mare , la cererea acesteia .Imprumutul s-a facut pentru trei luni , si au trimis banii postal , persoana fiind din alta localitate , la 500 de km . A trecut de atunci un an si jumatate , si orice somatie telefonica de a recupera banii a ramas fara rezolvare.Persoana e lucrator de politie , comisar .Am aflat acum ca de fapt , acum cativa ani, a escrocat mai multe rude , chiar oameni saraci ,apoi s-a mutat definitiv din localitate la domiciliul actual. De acolo isi gaseste in continoare victime naive si sufletiste , cum sunt parintii mei .
Ce se poate face ? Din ceea ce am mai citit pe aici , am inteles ca intr-o prima instanta ar trebui sa facem o somatie scrisa . Dar unde trebuie depusa aceasta ?
Apoi, daca ramanem fara raspuns , ce ar trebui sa facem in continoare ?

Va multumesc si va urez sarbatori fericite in continoare !
Cel mai recent răspuns: lauratanase , utilizator 21:10, 27 Decembrie 2010
somatia o pot face parintii dvs prin executor judecatoresc.apoi trebuie sa il dea in judecata pe cel carora le-a imprumutat banii.
Va multumesc !
Pot sa-l dea in judecata si numai pe baza unei chitante postale care atesta ca au trimis banii la adresa respectiva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut de bani acordat fara acte - astept raspunsuri! floristiclete floristiclete Acum 7 luni de zile am dat la o alta persoana o importanta suma de bani, eu lucrez in stainatate asa ca persoana a cerut acest imprumut telefonic. Singurele ... (vezi toată discuția)
Escrocherie online henrichro henrichro Buna ziua, Recent am fost victima unei escrocherii online, fiind pagubit cu o suma de bani. Pe un site online, care este folosit in scop de frauda, se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sarbatori fericite! am o situatie delicata mama mea ... Mezzoankbrb Mezzoankbrb Buna ziua! Sarbatori fericite! Am o situatie delicata mama mea in barsta de 64 ani vorbeste de 7 luni pe internet cu un barbat american de orogine romana asa ... (vezi toată discuția)