avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... escrocherie online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

escrocherie online

Buna ziua,

Recent am fost victima unei escrocherii online, fiind pagubit cu o suma de bani. Pe un site online, care este folosit in scop de frauda, se promit diferite pachete de lucru pentru acasa, trebuie trimis un CV pe o adresa de e-mail specificata si urmeaza indicatiile prin raspuns la email. Se listeaza optiunile pachetelor de lucru, precum de ex. "traduceri documente" si se cere sa se trimita in plic o suma de bani.

Din pacate tocmai in plic am trimis acei bani si nu prin mandat postal. Adresa este formata doar din oficiu postal si casuta postala. Am trimis email la firma prin care s-a inregistrat situl fraudulos (persoana detinatoare nu se poate afla direct in astfel de cazuri in care se inregistreaza un domeniu .ro anual), la cert-ro.eu si acum sper sa primesc alte indicatii si aici.

Cineva mi-a spus sa trimit alti bani prin mandat postal si apoi sa depun plangere la politie.

Va multumesc anticipat,
Miklos Henrich
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
henrichro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 03:03, 30 August 2012
Ar fi o soluţie, dacă nu este vorba despre o sumă foarte mare. Însă vă asumaţi riscul de a-i pierde şi pe aceştia.
Puteţi depune plângere pentru înşelăciune, dar cercetările pot dura foarte mult şi nu se ştie dacă vor putea fi depistate persoanele care se află în spatele acestei,, afaceri,,.
Multumesc pentru raspuns.

Este vorba despre 50 ron si gustul amar, pentru ca vroiam sa provoc o fericire prietenei ca sa poata castiga un ban cinstit in vacanta de vara.

In mod normal, firma prin care s-a inregistrat domeniul online ar trebui sa poata da informatii despre escroc, la fel si oficiul postal unde are casuta deschisa. Sau ma insel?

Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2012
henrichro, utilizator
Nu cred frima la care s-a înregistrat domeniul poate da informaţii oricui. Organele de cercetare însă pot obţine informaţii , după depunerea plângerii şi demararea cercetării penale.
Oficiul poştal iarăşi , cred că va oferi informaţii în acelaşi condiţii, expuse mai sus.
Corect si eu la organele de cercetare m-am gandit.

Alte sfaturi?
Sfatul meu e sa consideri banii aceia ca bani de invatatura. Stiu ca e frustrant, insa 50 de lei nu merita sa faci ulcer de la nervi. Data viitoare nu te mai increde in anunturi de genul acesta. Cineva care vrea sa angajeze pe cineva nu cere bani inainte. Iar cineva serios n-ar angaja pe cineva atit de "naiv" sa trimita bani in plic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi pot recupera banii furati din colet de autor necunoscut? raseth raseth Varul meu din Malta mi-a trimis in plic prin posta, 547 euro, nevrand sa plateasca 50 de euro comision la Western Union si crezand ca serviciile [EDITAT] ... (vezi toată discuția)
Plangere oficiul postal 12 ploiesti Vladimirrr Vladimirrr Buna ziua.Saptamana trecuta pe data de 17/08 am vrut sa trimit un plic continand o scrisoare si un desen propriu catre o adresa din Franta.Am ales varianta ... (vezi toată discuția)
Declaratiile depuse online se mai duc la vizat? jannka jannka declaratiile ce se depun online(itm,cass,cas,finante ,somaj) -bihor-oradea ,dupa confirmarea de primire se mai duc la vizat sau se depun numai in urnele ... (vezi toată discuția)