Concediul paternal de 5 zile se poate acorda imediat la nasterea copilului si nu dupa obtinerea certificatului de nastere? Certificatul de nastere se obtine de regula la circa o saptamana iar nevoia parintelui este de a sta cu copilul in principal in primele zile de la nastere.
Este angajatorul obligat sa accepte aceasta cerere de concediu paternal din prima zi de nastere chiar daca nu are certificatul de nastere?
Daca alegeti sa trimiteti CV-ul online de regula agreati politicile si dislaimer-ul site-ului care oricum nu va garanteaza nimic.
Din punct de vedere tehnic garantarea confidentialitatii datelor este apa de ploaie. Ganditi-va ca fisierul dvs (CV-ul) trece din calculatorul Dvs intr-un site care rezideaza pe niste servere ale unui ISP si de acolo ajunge in calculatoarele angajatorului, totul prin intermediul providerului de Internet al dvs si al angajatorului. Toate aceaste sisteme sunt administrate de niste ingineri de sistem pe care dpdv tehnic cu greu pot fi controlati si monitorizati de executivi.
De regula majoritatea sunt corecti dar mai sunt si indivizi care colecteaza de exemplu adrese de mail valide si le vand ulterior la pachet spammerilor.
Lucrurile se pot complica si mai mult cu poveti mai mult sau mai putin reale din zona Big Brother ... dar e suficient sa va ganditi la Wikileaks ...
Altfel ... Monitorul Oficial din Romania posteaza datele personale ale romanilor (CNP, CI etc) neautorizat pe site-ul oficiosului roman. Este o problema cunoscuta la nivelul auditorilor IT.
Detin in proprietate un apartament cu 2 camere intr-un bloc de locuinte cu 2 scari si 15 apart pe scara construit in 1986. Blocul are Asociatie de Locatari (deci nu de proprietari). Apartamentul meu de 2 camere, achizitionat in 2005, are inglobat in cadrul lui fosta uscatorie a blocului. Fostul proprietar a reusit sa faca acest lucru in anii 90 zidind usa de acces din scara si deschizand acces din cadrul apartamentului. Legenda urbana a blocului spune ca a realizat acest lucru cu acordul verbal al locatarilor de atunci. In actele de vanzare cumparare eu am achizitionat un apart de 2 camere de 50mp dar in realitate am la dispozitie 3 camere de 65mp. Fosta uscatorie de 15mp o folosesc pentru ca face parte integranta din apartament si a beneficiat de toate imbunatatirile aduse de mine apartamentului (termopan, parchet, termostat, calorifer etc). Neavand acte de proprietate pe respectiva camera nu am achizitionat si mobila si o folosesc ca pe o magazie de 5 ani.
Intentia mea a fost sa achizitionez si a 3-a camera si sa o inglobez in actul casei astfel incat sa am in acte un apartament de 3 camere. Mi s-a explicat la un moment dat ca pentru a achizitiona a 3 camera trebuie sa am acordul TUTUROR proprietarilor din bloc de la ambele scari. Deasemeni trebuie sa fac act de vanzare cumparare cu fiecare in parte sau ca toti trebuie sa vina la notar. Asta pentru ca proprietarii de apartamente sunt grupati in asociatie de Locatari si NU de proprietari si trebuie sa isi exprime acordul pentru vanzarea unei parti din cota indiviza a blocului.
Care este calea corecta si simpla pentru achizitionarea fostei uscatorii si aditionarea ei in cadrul apartamentului?
Multumesc pentru raspunsuri. Si daca soacra face dezmembrare si vinde catre sotia mea ... terenul vandut catre sotie devine si partea mea ca bun dobandit in urma casatoriei nu-i asa? Nu de alta ... dar tot eu as plati si pentru el ca pentru toate asseturile de pana acum.
sigur ca imi fac griji si asupra ilegalitatii constructiilor. este insa o tehnica obisnuita in acea localitate ca magaziile sa se transforma in vile iar casele de paianta in case de caramida cu obladuirea tacita a primarilor. practic poti sa faci autorizatiile ulterior.
eh ... asta incerc sa explic familiei ca vanzarea parcelei de sub casa este optiunea corecta dar vorbesc la pereti.
pe de alta parte ... soacra poate ceda dreptul de proprietate sotiei mele pentru bucata respectiva? sau cel mai cusher ramane actul de vanzare cumparare?
Soacra mea detine 2500mp de teren in gospodaria mostenita de la parintii ei decedati. Cumnata-mea a construit o casa pe o jumatate teren ca un upgrade al unor foste magazii. Practic a demolat magaziile si a construit casa. Noi am construit o casa la rosu pe cealalata jumatate de teren pe fosta casa batraneasca pe care am demolat-o. Totul fara autorizatie (o practica curenta in localitate). Asadar toate asset-urile din curte apartin soacra-mii magaziile s-au transformat intr-o casa iar fosta casa de chirpici este acum o mare casa la rosu.
Am solicitat ca terenul pe care se gaseste casa mea la rosu sa fie transmis catre sotia mea sau catre amandoi (macar o parte cca 300mp) astfel incat sa am siguranta ca soacra mea nu imi va face necazuri in viitor. Soacra mea evita sa faca acte de proprietate sustinanad ca ne va da mostenire si ca vom fi proprietari in viitor.
Sotia mea nu doreste sa intre in conflict cu mama ei si evita si ea. Eu evit sa bag 100k ca sa continui lucrarile in vara pana nu am acte de proprietate asa ca este un mexican standoff.
Asadar cum ma pot apara eu ca contribuitor major al familiei mele de:
- o atitudine ostila in viitor a soacra-mii?
- o eventuala pretentie aiurea a cumnata-mii?
- de neluarea in considerare a acestei proprietati (casa construita ipotetic pe pamantul soacrei) intr-un eventual partaj cu sotia in viitor?
- o eventuala revendicare a socrului (care inteleg ca nu are nici un drept pe proprietate pt ca e mostenire integrala a soacramii)?
Practic avand in vedere ca bag circa 150k in aceata casa cum pot deveni proprietar macar partial pe acea casa?