avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Activitate VALI1966

Activitate VALI1966

Intrebarea este ca eu (fiul lui Costel,deci mostenitor) nu stiu cum a devenit propietar Costel(decedat in 2010) in timpul casatoriei cu Elena ???
Tatal meu (Costel) divortat s-a recasatorit cu o vaduva (Elena) care avea apartament prin conventie cu primul sot(1968).Ulterior sotul a decedat in 1970 si imediat Elena si-a scos Certificat de Mostenitor,continuind sa-si plateasca ratele. In 1976 s-a recasatorit cu tatal meu (Costel). Apartamentul s-a achitat in timpul casniciei lor (Costel si Elena). In 2010 tatal meu a decedat. In Cartea Funciara s-a gasit ca sunt propietari amandoi , fara existenta unei conventii ca este si Costel (tatal meu) propietar. Copii au drept de mostenire la apartament ?? Care este cota dreptului de mostenire la apartament??/
Tatal meu a divortat de mama dar s-a recasatorit in 1975 cu o vaduva.La data casatorie lor vaduva platea ratele unui apartament propietate personala contactate cu primul sot.Pe 7 Decembrie 2010 tatal meu a decedat iar sotia lui sufera de sindromul Alzheimer.Tatal meu nu a avut copii cu vaduva si nici vaduva din prima casatorie.Sunt informat ca au fiecare cate un depozit la banca de 8.000 de lei.Va rog frumos raspundeti-mi si mie clar care sunt pasii care trebuie sa-i urmez si ce cota parte din mostenirea tatalui meu imi revine ?? Mentionez ca vaduva nu are decat un frate.Tatal meu are doi(2) copii.Cel care va scrie acest mesaj si mai am un frate.Are dreptul de mostenire si fratii defunctului tatalui meu??