avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copii au drept de mostenire la apartament ??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copii au drept de mostenire la apartament ??

Tatal meu (Costel) divortat s-a recasatorit cu o vaduva (Elena) care avea apartament prin conventie cu primul sot(1968).Ulterior sotul a decedat in 1970 si imediat Elena si-a scos Certificat de Mostenitor,continuind sa-si plateasca ratele. In 1976 s-a recasatorit cu tatal meu (Costel). Apartamentul s-a achitat in timpul casniciei lor (Costel si Elena). In 2010 tatal meu a decedat. In Cartea Funciara s-a gasit ca sunt propietari amandoi , fara existenta unei conventii ca este si Costel (tatal meu) propietar. Copii au drept de mostenire la apartament ?? Care este cota dreptului de mostenire la apartament??/
Cel mai recent răspuns: VALI1966 , utilizator 15:01, 7 Martie 2011
Sigur ca au dreptul la mostenire toti care sunt descendenti ai ultimului decedat si care figureaza in OCPI ca fiind proprietar, inclusiv sotia supravetuitoare.
Cota de 5/8 revine sotului supravetuitor iar restul de 3/8 se imparte in mod egal la succesorii legali ai defunctului.
Cel mai bine va poate indruma un notar public.
daca si tatal dvs era proprietar, din jumatatea ap ce se presupune a fi a tatalui,1/4 mosteneste sotia, 3/4 mosteniti dvs si fratii daca sunt
nu stim insa cum a devenit tatal dvs proprietar, ar trebui vazute si actele ap,
Intrebarea este ca eu (fiul lui Costel,deci mostenitor) nu stiu cum a devenit propietar Costel(decedat in 2010) in timpul casatoriei cu Elena ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu vrea să înfieze copilul actualei soții. care vor fi cotele de moștenire dacă face acest lucru? CocăT CocăT Buna seara! Suntem 3 frati. Parintii nostri au divortat in urma cu 2 ani. In prezent locuim intr-un apartament in capitala impreuna cu mama noastra. ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena cioban elena cioban Dupa divortul nostru, fostul meu sot s-a recasatorit. A cumparat un apartament. A decedat recent. unica nostra fiica are sau nu drept la mostenire din acel ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu batai de cap shaquille7 shaquille7 Salut Comunitate va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect: 1. tatal meu a divortat de mama mea si s-a recasatorit. in urma acestei casnici am rezultat doar ... (vezi toată discuția)