Tatal meu (Costel) divortat s-a recasatorit cu o vaduva (Elena) care avea apartament prin conventie cu primul sot(1968).Ulterior sotul a decedat in 1970 si imediat Elena si-a scos Certificat de Mostenitor,continuind sa-si plateasca ratele. In 1976 s-a recasatorit cu tatal meu (Costel). Apartamentul s-a achitat in timpul casniciei lor (Costel si Elena). In 2010 tatal meu a decedat. In Cartea Funciara s-a gasit ca sunt propietari amandoi , fara existenta unei conventii ca este si Costel (tatal meu) propietar. Copii au drept de mostenire la apartament ?? Care este cota dreptului de mostenire la apartament??/
Sigur ca au dreptul la mostenire toti care sunt descendenti ai ultimului decedat si care figureaza in OCPI ca fiind proprietar, inclusiv sotia supravetuitoare.
Cota de 5/8 revine sotului supravetuitor iar restul de 3/8 se imparte in mod egal la succesorii legali ai defunctului.
Cel mai bine va poate indruma un notar public.
daca si tatal dvs era proprietar, din jumatatea ap ce se presupune a fi a tatalui,1/4 mosteneste sotia, 3/4 mosteniti dvs si fratii daca sunt
nu stim insa cum a devenit tatal dvs proprietar, ar trebui vazute si actele ap,
Mostenire
elena cioban
Dupa divortul nostru, fostul meu sot s-a recasatorit. A cumparat un apartament. A decedat recent. unica nostra fiica are sau nu drept la mostenire din acel ... (vezi toată discuția)