avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Dupa divortul nostru, fostul meu sot s-a recasatorit. A cumparat un apartament. A decedat recent. unica nostra fiica are sau nu drept la mostenire din acel apartament?

Multumesc.
Elena Cioban.
Da i n calitate de descendent are drept la mostenire in concurs cu sotia supravietuitoare.Daca apartamentul a fost dobinduit in timpul celei de a doua casatori are o cota de 3/8. Trebuie sa faca o declaratie de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de la deces
Fica dumneavoastra vine la mostenirea impreuna cu a doua sotie, cotele fiind: 3/4 pentru fica dumneavoastra si 1/4 pentru a doua sotie; aceste cote se raporteaza insa la partea tatalui ei din apartament care este prezumata a fi de 1/2. Prin inmultirea lui 1/2 cu 3/4 se ajunge la cota de 3/8 indicata in mesajul anterior insa aceasta nu inseamna ca nu s-ar putea face dovada ca tatal ficei d-voastra nu ar fi avut o contributie mai mare la respectivul apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua as dorii un raspuns pentru un proces de succesiune GabrielCapita GabrielCapita In anul 2014 tatal meu vitreg a decedat mama mea biologica raminind sotia supravetuitoare;; tatal meu vitreg are o fica de la casatoria anterioara... Fica ... (vezi toată discuția)
Copii au drept de mostenire la apartament ?? VALI1966 VALI1966 Tatal meu (Costel) divortat s-a recasatorit cu o vaduva (Elena) care avea apartament prin conventie cu primul sot(1968).Ulterior sotul a decedat in 1970 si ... (vezi toată discuția)
Mostenire nagy judit nagy judit buna ziua, tatal meu s-a recasatorit , sunt unica fiica din prima casatorie, a murit dupa 2,5 ani dupa casatorie a doua. Intrebarea mea este daca sotia ... (vezi toată discuția)