avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua, tatal meu s-a recasatorit , sunt unica fiica din prima casatorie, a murit dupa 2,5 ani dupa casatorie a doua. Intrebarea mea este daca sotia mosteneste averile pe care nu impreuna au " castigat" ci tatal meu a mostenit sau a primit inapoi prin retrocedare.va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nagy judit , utilizator 12:52, 8 Aprilie 2010
Nu va mosteni tot dar are dreptul la o cota parte din intreg. Dumneavoastra insa nu sunteti exclusa de la mostenire.
buna ziua.
in concurs cu descendentii sotul supravietuitor culege o cota de 1/4 din mostenire, descendentii culegand cota de 3/4.
Sotia supravietuitoare a tatalui dvs. are dreptul la 1/4 din masa succesorala. In plus, are drept de abitatie - daca a locuit in casa tatalui dvs si nu are o alta locuinta.
multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna seara , As dori sa va consult intr-o problema,legata de succesiune. A decedat tatal. Acesta a primit,printr-un contract de vanzare-cumparare , ... (vezi toată discuția)
Ajutor!! ContSters47131 ContSters47131 Buna ziua.Va rog din suflet sa ma ajutati.Sunt disperata.Tatal mau este f.grav bolnav(cancer cu metastaze)Traieste in concubinaj cu o persoana de 19 ani care ... (vezi toată discuția)