avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este cota parte din mostenirea tatalui meu??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este cota parte din mostenirea tatalui meu??

Tatal meu a divortat de mama dar s-a recasatorit in 1975 cu o vaduva.La data casatorie lor vaduva platea ratele unui apartament propietate personala contactate cu primul sot.Pe 7 Decembrie 2010 tatal meu a decedat iar sotia lui sufera de sindromul Alzheimer.Tatal meu nu a avut copii cu vaduva si nici vaduva din prima casatorie.Sunt informat ca au fiecare cate un depozit la banca de 8.000 de lei.Va rog frumos raspundeti-mi si mie clar care sunt pasii care trebuie sa-i urmez si ce cota parte din mostenirea tatalui meu imi revine ?? Mentionez ca vaduva nu are decat un frate.Tatal meu are doi(2) copii.Cel care va scrie acest mesaj si mai am un frate.Are dreptul de mostenire si fratii defunctului tatalui meu??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:20, 28 Decembrie 2010
voi fratii si sotia supravietuitoare sunteti mostenitorii tatalui dvs. impreuna cu fratele dvs mosteniti 3/4 din bunurile proprii ale tatalui si din partea lui din bunurile comune cu sotia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire claugan claugan Salut, Tatal meu a ramas vaduv si s-a recasatorit Tata are un apartament si inca e in viata. Mama vitrega solicita parte din apartament Mama vitrega e pe ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa a doua casatorie virgil123 virgil123 Bunaziua, Tatal meu e vaduv si s-a recasatorit, actuala nevasta e si ea vaduva dar nu are copii. Prima chestiune care ma pune pe ganduri e o ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire intre frati vitregi daniela1011 daniela1011 Am si eu o problema. Tatal meu are dintr-o casatorie anteriora un copil major( nu mai pastram legatura cu acesta). La divort au fost impartite bunurile comune, ... (vezi toată discuția)