avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate momarlanul

Activitate momarlanul

Bună ziua,
În perioada noiembrie 2010 - martie 2011 am fost angajat de o firmă din Spania, cu contract de muncă, dar am lucrat în România. Sunt cetățean român, locuiesc în România. Din câte știu mi s-au plătit contribuțiile sociale în Spania, dar nu cred că mi s-a plătit și impozit pe venit. Nici eu nu am plătit în România impozit pe venit.

1. Ar fi trebuit să plătească angajatorul (direct la sursă) acest impozit sau putea fi plătit de oricare din părți, de comun acord, în țara cu impozitul cel mai mic?
2. În cazul în care era responsabilitatea mea să plătesc impozitul pe venit în România, ce declarație trebuia/trebuie să completez?
3. Sunt pasibil de sancțiuni?

Vă mulțumesc.
Sunt angajat pe o perioada de 5 luni ca expert intr-un proiect finantat din fonduri europene. Angajatorul este o societate spaniola. Pentru ca impozitul ce ar fi trebuit platit in Spania ar fi fost mai mare decat cel din Romania (25% fata de 16%), am convenit sa platesc eu impozitele sau taxele care se aplica aici, in Romania.

1. As dori sa aflu ce taxe/impozite sau contributii am de platit si unde, la ce institutii. Trebuie sa platesc lunar sau pe venitul global, odata pe an?

Precizez ca mai sunt angajat pe o perioada determinata la o fundatie din Romania care imi plateste contributiile sociale si celelalte dari catre stat. Mai trebuie sa platesc contributii pentru sanatate, somaj si pensie si pentru veniturile din Spania?

Va multumesc!