avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri salariale realizate în strãinãtate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri salariale realizate în strãinãtate

Bună ziua,
În perioada noiembrie 2010 - martie 2011 am fost angajat de o firmă din Spania, cu contract de muncă, dar am lucrat în România. Sunt cetățean român, locuiesc în România. Din câte știu mi s-au plătit contribuțiile sociale în Spania, dar nu cred că mi s-a plătit și impozit pe venit. Nici eu nu am plătit în România impozit pe venit.

1. Ar fi trebuit să plătească angajatorul (direct la sursă) acest impozit sau putea fi plătit de oricare din părți, de comun acord, în țara cu impozitul cel mai mic?
2. În cazul în care era responsabilitatea mea să plătesc impozitul pe venit în România, ce declarație trebuia/trebuie să completez?
3. Sunt pasibil de sancțiuni?

Vă mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Contributii de plata pentru conventii civile cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La o asociatie de proprietari, exista conventii civile pentru administrator si pentru femeia de servici. Care sunt contributiile ce se retin, avand ... (vezi toată discuția)
Asigurari socialede sanatate agudaru_radu agudaru_radu Buna ziua, am avut un af care l-am inchis in 2010 si zilele astea mi-a venit o somatie ca trebuie sa platesc contrib. sociale la asigurarile sociale de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA In cazul in care un cetatean roman care are contract de munca cu functie de baza in Romania incheie contract pe drepturi de autor cu un partener din Spania- ... (vezi toată discuția)