Trebuie sa mentionez ca firma a fost initial in insolventa, din octombie 2010, iar din iulie 2011 se afla in faliment.
Din anul 2010 nu mai exista CCM la nivelul societatii.
Sunt in situatia salariatului cu preaviz de incetare a CIM. Preavizul a fost dat de catre lichidatorul judiciar al societatii la care eu am CIM, societatea aflata in procedura falimentului. In aceasta situatie suntem 3 salariati(singurii care au mai ramas in firma) care am efectuat acte si documente pentru societatea falita in numele lichidatorului judiciar.
Contractele de munca sunt incheiate cu societatea falita si nu cu lichidatorul judiciar,si, desi activitate in cadrul societatii falite ar mai exista (suntem in procedura , iar pana la inchiderea procedurii mai sunt de valorificat bunuri) am primit preaviz de incetare CIM.
Intrebare: in aceasta situatie putem beneficia de salarii compensatorii?! Lichidatorul judiciar este obligat sa ne acorde la lichidare toate drepturile care sunt mentionate in contractul colectiv national ? Conform CCm unic la nivel national pentru anii 2011-2014, art. 78-(1) este prevazut o compesatie de cel putin un salariu lunar.....
Obiectul de activitate al societatii este comert angro si cu amanuntul cu bauturi si produse alimentare.
Va multumesc,
Va multumesc mult pentru clarificari.
Inteleg ca modificarea legii somajului din 16.12 ma dezavantajeaza....daca plecam in somaj pana la acea data n-ar fi fost nici o problema.
Asta e viata. Nu le poti avea pe toate.
Firma la care lucrez in prezent se afla in insolventa din luna octombrie.Nu s-a luat nici o hotarare inca dar se pare ca se va declara falimentul cat de curand.Eu sunt la aceasta firma din luna mai a acestui an iar inainte am fost in somaj din luna septembrie 2009.
Am inteles ca legea somajului s-a modificat dar nu stiu de cand intra si in vigoare.Teoretic(imi spun cei de la somaj) m-as incadra sa beneficiez de somaj in cazul in care firma se va inchide dar practic nu, pentru ca spun ei, am contractul de munca incheiat pe o perioada nedeterminata. Am stat de vorba cu mai multe persoane despre situatia in care ma aflu dar nimeni nu-mi poate da un raspuns clar.
Ma puteti ajuta??
Multumesc mult!!