avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... o intrebare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

o intrebare

Buna ziua,

Sunt in situatia salariatului cu preaviz de incetare a CIM. Preavizul a fost dat de catre lichidatorul judiciar al societatii la care eu am CIM, societatea aflata in procedura falimentului. In aceasta situatie suntem 3 salariati(singurii care au mai ramas in firma) care am efectuat acte si documente pentru societatea falita in numele lichidatorului judiciar.
Contractele de munca sunt incheiate cu societatea falita si nu cu lichidatorul judiciar,si, desi activitate in cadrul societatii falite ar mai exista (suntem in procedura , iar pana la inchiderea procedurii mai sunt de valorificat bunuri) am primit preaviz de incetare CIM.
Intrebare: in aceasta situatie putem beneficia de salarii compensatorii?! Lichidatorul judiciar este obligat sa ne acorde la lichidare toate drepturile care sunt mentionate in contractul colectiv national ? Conform CCm unic la nivel national pentru anii 2011-2014, art. 78-(1) este prevazut o compesatie de cel putin un salariu lunar.....
Obiectul de activitate al societatii este comert angro si cu amanuntul cu bauturi si produse alimentare.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 24 Iulie 2012
1. Nu exista CCMUNN pe anii 2011-2014, el nu a fost inregistrat la Ministerul Muncii.

2. Legea dialogului social, nr.62/2011, nu mai prevede incheierea unui CCMUNN.

3. Incetarea CIM se face de catre lichidatorul judiciar in numele firmei angajatoare.

4. Lichidatorul judiciar trebuie sa va acorde toate drepturile banesti ce vi se cuvin inclusiv salarii compensatorii daca acestea sunt prevazute in CCM aplicabil unitatii, in Regulamentul intern al unitatii sau in CIM.
Trebuie sa mentionez ca firma a fost initial in insolventa, din octombie 2010, iar din iulie 2011 se afla in faliment.
Din anul 2010 nu mai exista CCM la nivelul societatii.
Raspunsul meu anterior este valabil in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu in caz de concediere? georgeta58 georgeta58 Daca firma nu are CCM pe unitate si a dispus incetarea CIM din motive ce nu tin de persoana angajatului - concediere, in acest caz conform CCM la nivel ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala in insolventa ionii ionii Societatea la care lucrez este in insolventa de aprox 4 luni,respectiv din luna septembrie 2010.incepand cu luna februarie 2011 administratorul judiciar a ... (vezi toată discuția)
Salar compensatoriu anelice anelice Buna ziua, As avea o intrebare legat de salariu compensatori. In luna septembrie mi se va inchide punctul de lucru, iar in prezent sunt in preaviz 20 de zile ... (vezi toată discuția)