avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate GueRa

Activitate GueRa

Răspuns la discuția Furt!
Eu stiam ca nerespectarea termenului duce la decăderea din dreptul de a mai face sesizarea, insa ma bucur sa aud ca inca pot depunde plangerea! Multumesc.
Discuție Furt!
In cazul in care nu am depus plangere penala pentru furt in termenul prevazut de lege, respectiv 2 luni, am vreo alta optiune?
Răspuns la discuția Plangere penala!
Mai ales tinand cont de faptul ca are antecedente, nu va fi o situatie roz... Oricum, multumesc pt. lamurire!
Răspuns la discuția Plangere penala!
L-am avertizat mai mult de o singura data, a zis ca mi le trimite insa nu are timp, au trecut 2 luni de cand s-a intamplat si acuma nu imi mai raspunde la tel., ba chiar mai mult, mi-a folosit bunurile in aceasta iarna. Eu va trebui sa fac dovada ca bunurile imi apartin, pot sa o fac doar prin martori si printr-un mail in care mi s-a confirmat incheierea tranzactiei bunurilor care le-am achizitionat in urma unei licitatii de pe un anumit site? El este de rea credinta, a stiut ca nu ii apartin.
Răspuns la discuția Plangere penala!
Pai, pers. la care le-am lasat nu i le-a dat, dupa toate cele intamplate l-a sunat s.a.m.d. si i-a zis sa le aduca inapoi, chiar s-au certat pe baza acestui sb. Bunurile au ajuns in posesia pers. respective fara consimtamantul meu sau al pers. la care le-am lasat.
Răspuns la discuția Plangere penala!
Aceasta inseamna ca pot sa depun plangerea unde locuiesc, fiind parte vatamata si proba o pot face prin martori doar...asta in cazul in care nu este considerat ca inscris un mail primit de pe okazii.ro, de unde mi-am cumparat bunurile respective.
Stare de fapt: mi-am lasat snowboardul si bootsi la un amic acasa(nu aveam timp sa le recuperez si sa mi le aduc acasa si tipul a zis ca pot sa le las linistit la el), iar dupa o perioada, s-a mutat cu el pentru cateva saptamani un alt amic, care, fara consimtamantul meu, eu afland mai tarziu despre cele intamplate, mi-a luat bunurile respective si acuma refuza sa mi le restituie(cel putin, de 2 luni amana sa mi le trimita si nu mai raspunde la telefon). Ma gandeam, sa fac o plangere penala, insa ar trebui sa fie bazata pe infractiunea de "abuz de incredere" sau "furt"? Si in acelasi timp, unde ar trebui sa depun plangerea, la domiciliul paratului, tinand cont de faptul ca este dintr-un alt oras? Si cum ar trebui sa fac dovada ca bunurile imi apartin, prin orice modalitate(martori de exemplu) sau prin inscris? Dovada depinde de infractiunea pe care o aleg? (in cazul in care de asemenea ma hotarasc sa il dau in judecata)