avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala!

Stare de fapt: mi-am lasat snowboardul si bootsi la un amic acasa(nu aveam timp sa le recuperez si sa mi le aduc acasa si tipul a zis ca pot sa le las linistit la el), iar dupa o perioada, s-a mutat cu el pentru cateva saptamani un alt amic, care, fara consimtamantul meu, eu afland mai tarziu despre cele intamplate, mi-a luat bunurile respective si acuma refuza sa mi le restituie(cel putin, de 2 luni amana sa mi le trimita si nu mai raspunde la telefon). Ma gandeam, sa fac o plangere penala, insa ar trebui sa fie bazata pe infractiunea de "abuz de incredere" sau "furt"? Si in acelasi timp, unde ar trebui sa depun plangerea, la domiciliul paratului, tinand cont de faptul ca este dintr-un alt oras? Si cum ar trebui sa fac dovada ca bunurile imi apartin, prin orice modalitate(martori de exemplu) sau prin inscris? Dovada depinde de infractiunea pe care o aleg? (in cazul in care de asemenea ma hotarasc sa il dau in judecata)
Cel mai recent răspuns: GueRa , utilizator 22:44, 11 Februarie 2011
Competenta dupa teritoriu este determinata de:
a) locul unde a fost savarsita infractiunea;
b) locul unde a fost prins faptuitorul;
c) locul unde locuieste faptuitorul;
d) locul unde locuieste persoana vatamata.
Plangerea o puteti depune unde va este dvs. mai la indemana, tinand cont de cele aratate mai sus.
Proba o faceti cu martori si inscrisuri.
Incadrarea se va face functie de probele din dosar(abuz de incredere sau furt)
Aceasta inseamna ca pot sa depun plangerea unde locuiesc, fiind parte vatamata si proba o pot face prin martori doar...asta in cazul in care nu este considerat ca inscris un mail primit de pe okazii.ro, de unde mi-am cumparat bunurile respective.
In ce conditii au ajuns bunurile in posesia acelei persoane. Cel caruia i le-ati lasat i le-a dat lui pur si simplu sau acesta le-a furat de la prietenul dumneavoastra? Detaliati putin speta.
Pai, pers. la care le-am lasat nu i le-a dat, dupa toate cele intamplate l-a sunat s.a.m.d. si i-a zis sa le aduca inapoi, chiar s-au certat pe baza acestui sb. Bunurile au ajuns in posesia pers. respective fara consimtamantul meu sau al pers. la care le-am lasat.
In acest caz vorbim despre un furt, abuz de incredere era din partea prietenului dumneavoastra daca instraina bunurile fara consimtamantul dumneavoastra. Puteti face o ultima incercare prin care sa il avertizati ca formulati o plangere penala daca nu va restituie bunurile si apoi se va pune in miscare actiune penala din oficiu fara sa mai existe posibilitatea partilor de a se impaca si retrage plangerea.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt? ContSters22096 ContSters22096 va expun urmatoarea situatie: intre 2 soc comerciale a existat un contract de comodat. comodatarul a utilizat spatiul comodantului o perioada (pana la ... (vezi toată discuția)
Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere MarcelAntonie MarcelAntonie I-am dat sotului verisoarei mele masina sa o foloseasca jumatate de an, cat a a avut masina stricata si eu am fost la lucru in strainatate. Doar ca acum nu mai ... (vezi toată discuția)