avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare acte inscriere concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare acte inscriere concurs

Buna ziua,m-am inscris la un concurs pt ocuparea unui post de executie/studii medii la intreprindere de stat si am depus la biroul resurse umane tot ce se cere de lege pt participare la concurs,inclusiv cazier in original si adeverinta medicala in original,nu copie.Am participat la prima proba de concurs,cea teoretoca, dar m-am retras pt ca mi-am dat seama ca nu am nici o sansa.M-am dus la biroul resurse umane sa-mi retrag dosarul si dna de acolo mi-a spus ca nu mi-l da ca ii tebuie ca dovada ca am participat la concurs si ca se arhiveaza.Eu am spus ca de ce nu m-a anuntat dinainte ca nu-mi returneaza actele in caz de nereusita la concurs si am cerut macar cazierul si adeverinta medicala in original(restul actelor fiind copii xerox),pt care am platit taxe de eliberare,si care sunt valabile 6 luni,pt a le refolosi la alte concursuri,eu fiind somer.Mi s-a spus sa revin sa vorbesc cu sefa de birou.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect,sa mi se retina acte pt care am platit si imi sunt necesare(nu imi permit sa scot cazier si adev med saptamanal sau in mai multe exemplare,daca particip la mai multe concursuri in aceeasi saptamana).In ce lege scrie ca are dreptul un functionar sa-mi retina acte cu date personale(copii xerox carte munca,caracterizare de la ultimul loc de munca,diplome calificare si studii,carte identitate) impotriva vointei mele/fara sa ma avertizeze din timp,intr-o institutie cu care nu am nici o tangenta,nu sunt salariatul ei.Se poate considera furt de documente,daca nu mi le inapoiaza?repet ca nu am fost prevenit ca mi se vor retine actele din dosarul de concurs in caz de nereusita...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianc32 , utilizator 18:54, 23 Octombrie 2015
Nu se considera furt ceea ce sustineti dvs., insa persoana de la R.U. are dreptate. Dovada inscrierii dvs. la concurs o constituie dosarul respectiv.

Insa cel mai bine solicitati sa va puna la dispozitie regulamentul/procedura de organizare a concursului si verificati acolo ce se prevede despre restituirea dosarelor candidatilor neadmisi la concurs.
Art. 228

Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.


sursa:[ link extern ]

mi se retin fara consimtamantul meu documente care imi apartin
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
adrianc32, utilizator
Cititi mai bine textul Codul penal si vedeti ca nu se incadreaza la infractiunea de furt.

Depunerea dosarului s-a facut de catre dvs - altfel spus, cu consimtamantul dvs. - si nu vi s-au luat actele din posesie/detentie.
daca dvs imi dati o suma de bani imprumut si eu nu v-o mai returnez e furt?e cam aceeasi situatie,eu am dat actele,cu un anumit scop,dar,fiind proprietarul lor(pt ca le-am platit si contin date personale despre mine),le cer inapoi,pt ca scopul pt care le-am dat s-a terminat si nu le primesc, imi sunt retinute ...

dovada inscrierii la concurs o constituie cererea de participare,scrisa si semnata de mine...
regulamentul interior care probabil le-ar permite sa-mi retina actele,trebuia sa mi se prezinte inainte de a depune actele,sa ma avertizeze ca nu le mai primesc...asa era cinstit,cel putin...
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2015
adrianc32, utilizator
Nu este furt nici exemplu dat de dvs.

Depuneti plangere pentru furt si reveniti cu solutia data de Parchet .

Alte discuții în legătură

Prejudiciu gestiune eu1989 eu1989 Buna ziua, am fost operator la o casa de pariuri! Am facut greseala de a sustrage 4100 din casierie!! Am recunoscut fapta, mi sa oprit 1100 din salariul meu si ... (vezi toată discuția)
Furt de autoturism inmatriculat in bulgaria anelia88 anelia88 as vrea sa stiu daca pot fi acuzata de furt de masina daca conduc masina altei persoane.sunt in posesia unei masini inmatriculata in Bulgaria de mai bine de un ... (vezi toată discuția)
Furt? bună ziua.. fratele mai mic a soției a furat un telefon. ... Bogdan0308 Bogdan0308 Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat un telefon. Treaba s-a întâmplat în casa unor rude de-a lor.. Persoana respectiva după ce a văzut ca ... (vezi toată discuția)