avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt de autoturism inmatriculat in Bulgaria
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt de autoturism inmatriculat in Bulgaria

as vrea sa stiu daca pot fi acuzata de furt de masina daca conduc masina altei persoane.sunt in posesia unei masini inmatriculata in Bulgaria de mai bine de un an de zile, insa nu am nicio imputernicire,decat actele/asiguraea/rovineta de la masina.
Furtul este luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, altfel nu suntem in prezenta furtului.
Acum doar dvs. stiti cum ati ajuns in posesia masinii bulgaresti.
NCP Art. 228

Furtul

(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

Daca proprietarul de drept al bunului mobil a inteles sa va acorde dreptul sa utilizati bunul mobil,pentru a preintampina situatii neplacute este de preferat sa incheiati ,fie procura ,fie contract de comodat
multumesc pentru raspunsuri, dar eu vreau sa stiu ce se intampla practic daca proprietarul declara masina furata. mi se va deschide dosar penal,sau se face o ancheta pentru ca ar fi cuvantul meu impotriva cuv. lui
Organul de cercetare penala va deschide un dosar si va stabili daca este vorba de furt sau nu, adica infractiune sau nu. Insa simplul fapt ca sunteti in posesia masinii, nu echivaleaza cu o infractiune. Desigur, ar trebui sa stim mai multe amanunte, ca sa ne putem pronunta, oarecum.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine nu plateste la restaurant?? muntean t.i. muntean t.i. Merge un grup de prieteni la restaurant si consuma de 650 lei. Pleaca si nu platesc. Sunt identificati cu camera de supraveghere si ei ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)
Inselaciune si furt MaDaAlina MaDaAlina In vara lui 2016 am dat masina unei cunostinte sa o duca mai departe la reparat. In cateva etape am schimbat bateria, uleiul, anvelopele etc, asta sub ... (vezi toată discuția)