avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... returnare acte inscriere concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

returnare acte inscriere concurs

Buna ziua,m-am inscris la un concurs pt ocuparea unui post de executie/studii medii la intreprindere de stat si am depus la biroul resurse umane tot ce se cere de lege pt participare la concurs,inclusiv cazier in original si adeverinta medicala in original,nu copie.Am participat la prima proba de concurs,cea teoretoca, dar m-am retras pt ca mi-am dat seama ca nu am nici o sansa.M-am dus la biroul resurse umane sa-mi retrag dosarul si dna de acolo mi-a spus ca nu mi-l da ca ii tebuie ca dovada ca am participat la concurs si ca se arhiveaza.Eu am spus ca de ce nu m-a anuntat dinainte ca nu-mi returneaza actele in caz de nereusita la concurs si am cerut macar cazierul si adeverinta medicala in original(restul actelor fiind copii xerox),pt care am platit taxe de eliberare,si care sunt valabile 6 luni,pt a le refolosi la alte concursuri,eu fiind somer.Mi s-a spus sa revin sa vorbesc cu sefa de birou.
Intrebarea mea este daca s-a procedat corect,sa mi se retina acte pt care am platit si imi sunt necesare(nu imi permit sa scot cazier si adev med saptamanal sau in mai multe exemplare,daca particip la mai multe concursuri in aceeasi saptamana).In ce lege scrie ca are dreptul un functionar sa-mi retina acte cu date personale(copii xerox carte munca,caracterizare de la ultimul loc de munca,diplome calificare si studii,carte identitate) impotriva vointei mele/fara sa ma avertizeze din timp,intr-o institutie cu care nu am nici o tangenta,nu sunt salariatul ei.Se poate considera furt de documente,daca nu mi le inapoiaza?repet ca nu am fost prevenit ca mi se vor retine actele din dosarul de concurs in caz de nereusita...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adrianc32 , utilizator 18:54, 23 Octombrie 2015
Am dat peste o persoana mai intelegatoare si mi s-au inapoiat actele...
-de curiozitate,vorbind pur teoretic,cred ca s-ar fi incadrat mai bine fapta la abuz de incredere:

CAPITOLUL III
Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 238

Abuzul de încredere

(1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


sursa: [ link extern ]

-nu mai vorbesc de legea 677/2001,prelucrarea datelor personale...consimtamantul persoanei vizate,art.5 si 6,dreptul la opozitie s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu gestiune eu1989 eu1989 Buna ziua, am fost operator la o casa de pariuri! Am facut greseala de a sustrage 4100 din casierie!! Am recunoscut fapta, mi sa oprit 1100 din salariul meu si ... (vezi toată discuția)
Furt de autoturism inmatriculat in bulgaria anelia88 anelia88 as vrea sa stiu daca pot fi acuzata de furt de masina daca conduc masina altei persoane.sunt in posesia unei masini inmatriculata in Bulgaria de mai bine de un ... (vezi toată discuția)
Furt? bună ziua.. fratele mai mic a soției a furat un telefon. ... Bogdan0308 Bogdan0308 Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat un telefon. Treaba s-a întâmplat în casa unor rude de-a lor.. Persoana respectiva după ce a văzut ca ... (vezi toată discuția)