avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat un telefon. ...

Furt? Bună ziua.. Fratele mai mic a soției a furat un telefon. Treaba s-a întâmplat în casa unor rude de-a lor.. Persoana respectiva după ce a văzut ca a dispărut telefonul a fost la el și l-a întrebat dacă el l-a luat. El a zis nu și persoana a fost la politie. Bineînțeles ca politia a venit într-o dimineață și a intrat peste el în casa și i-a luat telefonul.. El a recunoscut tot. A fost arestat 24 de ore și apoi eliberat. Știu ca il trimit în judecata. Acum întrebarea mea este : La ce sa ne așteptăm? El mai are și un proces în curs pentru marturie mincinoasă.. Ce s-ar putea întâmpla în cel mai rău caz? Are nevoie de un avocat? Va mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri..
Cel mai recent răspuns: Avocat Iofcea Maria-Cristina , Avocat 15:04, 22 Noiembrie 2022
Are nevoie de avocat fiind vorba de risc de închisoare.
”Furtul - art. 228 Cod penal
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

(3) Se consideră bunuri mobile şi înscrisurile, energia electrică, precum şi orice alt fel de energie care are valoare economică.”

Fara a cunoaste dosarul, nu se poate da un raspuns concret.
Depinde de atitudinea procesuala a cumnatului dvs, de circumstantele care determina individualizarea pedepsei etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna? fost curier sunt acuzat de furtul unor colete in valoare ... Roberto762 Roberto762 Buna? Fost curier sunt acuzat de furtul unor colete in valoare de 20.000 de lei, fostul șef zice ca am fost surprins pe camerele de supraveghere cum am luat ... (vezi toată discuția)
Incadrare noul cod penal geo-vem geo-vem Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate. Va ... (vezi toată discuția)