avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incadrare noul Cod Penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incadrare noul Cod Penal

Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate.
Va multumesc!!!
Ultima modificare: Joi, 1 Mai 2014
geo-vem, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 1 Mai 2014

Codul penal
Art. 228
(1) - Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) - Fapta constituie furt și dacă bunul aparține în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârșirii acel bun se găsea în posesia sau detenția legitimă a altei persoane. (3) - Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică.

Art. 229 (1) - Furtul săvârșit în următoarele împrejurări:
...
b. în timpul nopții;
...... se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Art. 230
(1) - Furtul care are ca obiect un vehicul, săvârșit în scopul de a-l folosi pe nedrept, se sancționează cu pedeapsa prevăzută în art. 228 sau art. 229, după caz, ale cărei limite speciale se reduc cu o treime.
....

art.231
...
(2) - În cazul faptelor prevăzute la art. 228, art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) și c) și art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pedepselor anemary29 anemary29 daca ar intra noul cod penal in vigoare cum s-ar recalcula pedepsele?pt o tentativa de furt pedepsita cu 2 ani ce recalculare ar fi? (vezi toată discuția)
Furtul în noul cod penal MicuGeorgiana MicuGeorgiana Am si eu o antrebare ce benefici au persoanele condamnate pentru furt (vezi toată discuția)
Refuzul persoanei de a incheia contract de depozitare deseuri municipale este furt? tibstefaug tibstefaug In conditiile in care persoana juridica refuza sa incherie contract de salubritate deseuri municipale, aceasta continuand sa depoziteze deseuri in sistemul ... (vezi toată discuția)