avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare creante

Buna seara,
Ce mi se poate intampla daca, pentru a recupera un procent de 30% din valoarea unui contract, merg la client si ii scot ferestrele montate? Mentionez ca nu are terenul ingradit pe o latura.
Pentru procentul de 30% din valoarea contractului, nu i-am facut factura si nici somatie de plata.
Se poate considera furt calificat ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ao , utilizator 08:44, 12 Martie 2015
Art. 228
Furtul
(1) Luarea unui bun mobil din posesia sau detenţia altuia, fără consimţământul acestuia, în scopul de a şi-l însuşi pe nedrept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(2) Fapta constituie furt şi dacă bunul aparţine în întregime sau în parte făptuitorului, dar în momentul săvârşirii acel bun se găsea în posesia sau detenţia legitimă a altei persoane.

Gasiti alta metoda de recuperare.
Este fapta penala, furt sau distrugere. Nu puteti sa va faceti singur dreptate.
Buna dimineata,

Multumesc frumos pentru raspunsuri.

O zi excelenta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare noul cod penal geo-vem geo-vem Ce incadrare ,pedeapsa ,este dupa noul Cod Penal pentru spargeri de noapte si furt de masini ,mentionez ca este vb de 3 trei persoane implicate. Va ... (vezi toată discuția)
Este sau nu caz de furt? Aurel Vlaicu Aurel Vlaicu Poate fi considerat furt, daca cineva isi insuseste bunul altuia fara a il informa pe proprietar, dar informeaza o terta persoana (in cazu l de fata o vecina)? ... (vezi toată discuția)
Furt si abuz de incredere! DOTZ DOTZ Deranjez cu o intrebare. As dori sa stiu daca diferenta dintre furt si abuz de incredere este aceea ca in cazul furtului, bunul a fost insusit fara acordul ... (vezi toată discuția)