avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Activitate icsulescu

Activitate icsulescu

Buna ziua,
Am un eveniment rutier usor de care mi-am dat seama la mai mult de 24 de ore; trecand pe un drum national cu masina pe langa un utilaj care imprastia sare, mi-a ciobit vopseaua pe o portiera cu sarea aruncata. Era noapte, masina murdara si abia dupa 2 zile cand am spalat-o mi-am dat seama de situatie. Am sunat la politie, dar mi-au spus ca daca ma duc acum la ei imi suspenda permisul.
Totusi, ma intreb daca nu exista vreo exceptie pentru situatia in care nu iti dai seama pe loc ca s-a produs un eveniment rutier in sens juridic: adica nu iti dai seama decat mai tarziu ca s-au produs pagube.
As vrea sa fac reclamatie, chiar daca sansele de a recupera paguba sint, cred eu, foarte mici spre zero.
Multumesc
Răspuns la discuția Norma de venit IT eliminata
O intrebare pt fat frumos daca mai citeste, sau oricine altcineva care se pricepe:
Am citit si eu cu interes OUG 117/2010, mai ales: "Art. 49. — (1) În cazul contribuabililor care realizează venituri comerciale definite la art.46 alin. (2), venitul net anual se determină pe baza normelor de venit de la locul desfășurării activității"
Eu am domiciuliul in Arges, dar sediul fiscal al PFA e in Bucuresti. Pana acum plateam impozit in Arges dupa norma din Arges.
Pot opta sa platesc dupa norma din Bucuresti, in conditiile in care domiciliul ramane in Arges, iar in Arges IT-ul nu mai este la norma de venit?
multumesc
Răspuns la discuția Norma de venit IT eliminata
Popu, interesant ce spui, habar nu aveam de declaratia asta. Oricum, anul asta ar fi primul in care tre sa o fac...

Am totusi unele dubii ca s-ar aplica si la cei cu norma de venit. iata de ce: am citit in instructiunile de la 392B asta ca se trec acolo valorile din jurnalul de vanzari si cumparari (deci nu amintiri si impresii), ori la norma de venit nu ai obligatia sa tii contabilitate.

In orice caz, chiar daca ii pot obliga si pe cei cu norma de venit sa o depuna (o absurditate in plus nu mai conteaza), nu cred ca au vreo modalitate practica sa verifice. Poti pune suma din norma, ca sa fii 'on the safe side'...

Ai idee ce se intampla daca NU depui declaratia asta?
Răspuns la discuția Norma de venit IT eliminata
Mie chestia asta imi pare a fi un fel de 'proiect pilot', care in functie de rezultate se va generaliza in totate judetele. Probabil isi vor da seama cati bani pierd prin normele de venit.
Pe de alta parte, este o mare prostie sa ii lasi pe aia din judet sa decida normele de venit cum le vine lor pe chelie, fara nicio coordonare de la centru, fara vreun reality check. E inadmisibil sa fie norma IT 60.000 in Valcea, si 20.000 in Bucuresti, sau in alte judete chiar vreo 8.000...
Chiar ma intreb daca nu se poate ataca in justitie sistemul asta discriminatoriu. Si chiar daca nu se poate, ne ramane lupta cu armele 'optimizarii fiscale', ca unui asa stat chiar ca iti pare rau sa ii dai banii.
Răspuns la discuția Norma de venit IT eliminata
Din proprie experienta, pentru impozitare conteaza unde ai buletinul, nu unde este sediul pfa-ului. Eu am sediul de pfa in bucuresti, dar impozitul il platesc in arges, unde e buletinul.
Am vrut sa il platesc in bucuresti, dar mi-au zis clar ca trebuie platit in judetul unde ai domiciliul.
Iar cei din arges au luat in calcul norma din arges, chiar daca sediul era in bucuresti.
Deci nu va inchideti pfa-ul, ca o faceti degeaba. Solutia este schimbarea domiciliului...

Pe bucuresti a vazut cineva normele pe 2011?