avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate carmen2011

Activitate carmen2011

Multumesc!!

trandafir2 a scris:

Dezbaterea succesiunii in instanta civila.
Se timbreaza la valoare, adica costa ceva.

Succesiune
Buna ziua
Tatalui meu i a ramas un imobil in urma decesului parintilor lui, dar impreuna cu fratele lui care si el decedat.Ca urmare jumatate din imobil le revine copiiilor acestuia. Tatal meu nu poate vinde imobilul pt ca mostenitorii din partea fratelui nu rezolva problema cu procurile pt a face succesiunea.
Ce cale legala exista pt a se rezolva aceasta problema?Mostenitorii tot amana rezolvarea succesiunii si implicit vanzarea imobilului.
Multumesc!
Multumesc frumos tuturor pt raspuns!Mai am o intrebare, daca trimit o inregistrare audio la o persoana in mesaj privat , despre alta persoana, si persoana respectiva care a primit inregistrarea ii spune persoanei in cauza ca a primit o inregistrare cu ea, persoana in cauza care este in filmare ma poate da in judecata?

gi-jane2 a scris:

divortul dureaza 30 de zile, partajul il faceti dupa ce obtineti certificatul de divort.
puteti pregati actele de partaj si il faceti imediat dupa divort.

Se pare ca pana la urma se vrea ceva amiabil la notar, de la depunerea actelor am inteles ca in 30 zile se semneaza divortul? Si partajul cand poate fi facut tot atunci sau dupa?

Adrian ALBU a scris:

Formulați cererea de divorț și apoi vă veți ocupa de partaj. Soluționarea procesului de divorț (fond) ar trebui să fie mai mică de 6 luni, dar dacă se ivesc complicații sau în perioadă intervine și vacanța judecătorească poate să depășească 6 luni. Pot să apară tot felul de motive și procesul să se amâne (citare greșită, motive medicale, inclusiv pentru reclamant, avocat sau martori etc).
După soluționarea divorțului în fond trebuie să luați în calcul că ar putea să fie formulat apelul, ceea ce provoacă prelungirea termenului până la soluționarea definitivă.

La fel și pentru procesul de partaj...durata depinde de aceeași factori. În plus, la partaj sunt necesare mai multe probe (expertize de specialitate, interogatoriu, martori, adrese la bănci etc), ceea ce lungește inevitabil perioada până la obținerea unei hotărâri definitive. Costurile la partaj sunt mult mai mari față de divorț, deoarece trebuie să achitați taxa de timbru în funcție de valoarea masei partajabile, cost expertize și onorariul de avocat.

Imi cer scuze, ca nu ma pricep, cat dureaza 2 termene ? Sau 1 termen?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Depinde și cat de bine este instrumentat cazul de avocat.
Daca paratul nu are avocat angajat si plătit special ca sa amâne judecata procesul de divorț se poate finaliza în doua termene.

Partajul va fi de durata daca nu va intelegeti.

Da am specificat ca nu doreste sa divorteze, pt ca nu vrea sa si piarda bunurile.( e un tip foarte avar)stim ca are foarte multi bani in contul acela dar nu stim la ce banca se afla..conteaza cat dureaza pt noi pt ca ea nu are unde sa plece in timpul asta si va trebui sa stea cu el in continuare in casa, si este vorba de psihicul ei si al copilului, pe care il manipuleaza impotriva ei.

gi-jane2 a scris:

paratul nu e de acord cu divortul, nu ca nu are avocat.. iar asta stiti ce insemna..
ma rog, nici nu conteaza cat dureaza, important e sa divorteze si sa fac partajul. la partaj e complicat.. nu gasiti niciun extras de cont ?
Ar trebui ca instanta sa faca adresa la cerere la toate bancile, daca nu stiti nici banca..


Multumesc..in sector 6..poate dura mai mult de 2 ani? Este vorba de sora mea...pt ca ea nu are unde sa plece cu copilul, nu au unde sa stea, decat cu el in casa, si este un om foarte coleric, care face tot timpul scandal, manipuleaza copilul impotriva ei, avem niste inregistrari audio, cand se certau si o lovea

Buna ziua
Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care paratul nu este de acord cu divortul, un minor de aproape 14 ani, si partaj ..un apartament pe numele amandurora si un cont in banca de care sotia(reclamantul), nu prea stie unde se afla, si cati bani sunt in cont, desi a fost facut in timpul casatoriei?
Si despre ce costuri este vorba, in afara de onorariul avocatului?
Si daca costurile se impart amandurora?
Multumesc!
Buna seara
Unde trebuie sa fac plangere, pentru ca angajatorul refuza sa plateasca indemnizatia de risc maternal?Sunt din Bucuresti ...la CNAS sau ITM?
Multumesc!
Răspuns la discuția Concediu medical risc maternal
Buna ziua

Cum se calculeaza indemnizatia de concediu de risc maternal?eu stiam ca 75%din media veniturilor brute din ultimele 6 luni..impartit la nr zilelor lucrate..eu am 2100 brut in contract, am fist 2 luni in somaj tehnic.(influenteaza cu ceva?)mi s a spus ca o sa iau fff putin undeva la 1000 lei , pt ca se si impoziteaza, este adevarat?

Ionut.ion a scris:

Dvs. prezentati concediul medical eliberat de medicul de familie, sau specialist, la angajator sau medicul de medicina muncii,
Acesta il vizeaza si trimite angajatorului ( daca l-ati dat medicului).
Din cate stiu ( poate va spune altcineva mei sigur), acest concediu se calculeaza si plateste de angajator odata cu salariile celorlalti, acesta urmand a recupare sumele de la Casa de sananate ( nu stiu in cat timp vireaza acestia sumele catre angajatorul dvs.).