Buna ziua,
intrebarea mea ar fi:daca ma intorc la servici din concediu postnatal sau concediu de crestere si ingrijire copil(dupa caza,depinde cat stau acasa cu copilul) mai exista reglementarea conform careia patronul nu are voie sa ma dea afara timp de 6 luni?sau conform Noului Cod al Muncii s-a scos si el te poate da afara oricand?Din cate stiu reglementarea era in Contractul Colectiv de Munca...si Codul Muncii vechi facea trimitere la Contractul Colectiv de Munca....dar cum s-a schimbat Codul Muncii nu mai stiu ce e valabil si ce nu...
Multumesc
Buna ziua,
si pe mine ma intereseaza subiectul abordat de imolla,deoarece si eu urmeaza sa nasc la-nceputul lui iunie,si as vrea sa imi iau doar 2 saptamani concediu pre natal si 2 luni concediu postnatal.,si apoi sa revin la servici.
Din Oug 111/2010 am inteles doar ca cererea pt obtinerea concediului de crestere a copilului se depune in termen de 60 de zile de la data expirarii concediului post natal,dar stiu ca din acesta se pot lua minim 42 de zile.
Intrebarea este din cele 126 zile scad 14 zile (concediu prenatal,cat vreau sa imi iau inainte),acest lucru insemnand ca mie imi mai raman 112 zile concediu post natal,iar dupa ce expira cele 112 as putea intra in concediu de crestere al copilului sau e obligatoiu sa imi iau 42 de zile ,iar apoi sa intru in concediu de crestere al copilului?
Va multumesc.
sunt insarcinata in 4 luni si intentionez sa divortez.in ideea ca tatal nu ar recunoaste copilul as dori sa stiu daca exista posibilitatea pe viitor ca el sa ceara testul de paternitate si apoi sa ceara dreptul al vizita.mentionez ca el este din alt judet si as vrea sa stiu daca ar obtine dreptul la vzita ,poate cere ca sa ia copilul in vacanta la el in judetul?si cum s-ar putea evita asta?
multumesc!