avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate elysha266

Activitate elysha266

Citatie succesoriala din oficiu (anexa 24). Am primit aceasta citatie, suntem 3 frati, mama vaduva. Eu personal am un contract de intretinere, incheiat in 2002 cu mama, in care se specifica ca intru in stapanire de fapt numai dupa incetarea din viata a mamei.
Ce implica aceasta citatie, care specifica ca daca nu accept mostenirea in termen de 1 an, se va prezuma ca am renuntat la mostenire.
Ce acte imi trebuiesc, Garsoniera si citatia din Braila, eu locuiesc in Tulcea, Inca nu am gasit un numar de telefon sau mail cu care sa contactez Notariatul din Braila,
As dorii sa ma indrumati ce pasi am de facut si cu ce acte sa ma prezint la notariatul din Braila. O zi buna, mersi.
Discuție Servitute
Buna ziua,
Am cumparat o casa la tara in Tulcea, 1700mp, din care 500 teren constructi (cu casa) si 1200 teren arabil. Lotul are 12.5 m deschidere si 130 si ceva lungime.
Acum 30 si ceva de ani, tot satul sa extins mai mult in spate in jur de 25 -30 m, mutand drumul arabil (de pamant) cu aceasta distanta. Acum 5-10 ani a fost o lege prin care puteai anexa la acte cu 10% mai mult. Cei care au vrut sau au putut financiar au facut aceste acte, in jur de 30%. Acum cadastral este un zig-zag in spate, dar fizic este o linie dreapta de garduri, unde uni au legal terenul alti inca nu.

Cand m-am intors am gasit un gard electric pe acest teren in care isi tine vacile un vecin cu propietate la 4 case distanta, spunandu-mi ca nu am acte pe acea bucata si in prealabil il foloseste el, ca e al primariei.

Astfel blocandu-mi accesul la drum, chiar si la gardul meu din spate, neputand sa fac o poarta si sa bag tractorul pentru lucrarile agricole, indicandu-mi sa folosesc o poarta a unui vecin.

Terenul arabil nu este ingradit intre vecini, doar spatele.
Pe titlu de propietate este trecut in fata strada, lateral vecinii si in spate drum.

Pe cadastru scrie in fata strada, lateral vecinii, in spate nu scrie nimic, nici vecin nici drum.
Vecinul din stanga nu are nici-o pretentie sau obiectie la acea parcela, sta la tulcea, vine doar ocazional, el avand acte pana la drum.

Vecinul din dreapta nici nu are cadastru facut si nici nu sta aici, dar a dat verbal voie acestui vecin de la 4 case voie sa planteze lucernă, nu sa rina vaci sau sa monteze gard electric.
Vecinul cu conflictul a ingradit cu gard electric tot terenul arabil al vecinului din dreapta, precum si parcela din spatele meu, blocandu-ma efectiv la accesul drumului, desi nici el nu are un act sau drept de folosinta.

Chiar a si chemat 2 persoane de la primarie, de la comuna, o doamna care se ocupa de terenuri si un domn de la urbanism, intr-un extrem litigiu prietenesc vizibil, acestia au zis ca nu am acte pe acea portiune, ca nu stiau de aceasta problema cu aceste portiuni si o sa cerceteze.
‌Eu am intrebat daca el are dreptul sa foloseasca percela mica a vecinului din dreapta fara acte, eu de ce nu pot folosi parcela din dreptul meu asa cum foloseste aproape tot satul fara nici o problema, au eschivat raspunsul, ba ca vecinul e om bun, ba etc, dar neraspunzand unei intrebari in principiu cheie.

‌Le-am zis ca am depus de un an cerere la primarie pentru a intra in propietatea acelei parcele.
‌Au plecat cum au venit si au zis ca o sa vada cum rezolva, dar o sa dureze, desi le-am precizat ca ma simt discriminat fata de restul satului care folosesc aceste parcele din dreptul propietatilor lor.
‌Din ce am inteles aceasta diferenta nici nu este inventariata la primarie.
‌Acum intreb cum pot obliga vecinul sa elibereze parcela din dreptul meu pe care jumătate și-a pus baloti de paie si restul pasuneaza vacile, totul ingradit cu gard electric pentru animale, chiar si hotarul dreapta are gard electric, acesta nu este protejat astfel incat cainele dar si eu si soția mai avem parte de de cate un soc electric atunci cand iesim la lucrarile pamantului.
‌Eu avand macar titlu de propietate care spune ca la sud ma invecinez cu drumul, primaria nu are nimic in acte, vecinul de la 4 case distanta nici atat.
‌Va rog ajutati-ma cu un sfat incotr-o sa o i-au, politie, avocat, etc.

‌Pana inventariaza primaria aceste parcele si le scot la licitatie spre inchiriere, vanzare, concesionare, poate dura cativa ani si asta daca se deranjeaza. Nu e vorba decat de parcele de 200-400 mp teren arabil.
Ce depaseste 10Euro se plateste doar TVA, daca depaseste 150 E, atunci se platesc si taxe vamale aferente.

Puteti face comanda pe produse pana in 10 euro dar daca o sa faceti in aceiasi zi, se prea poate ca magazinul online sa vi le cumuleze pe toate intr-un colet. Este bine sa faceti comenzi in fiecare zi pana in 10 euro.
Nu conteaza daca primiti mai multe colete, se taxeaza individual.

Totusi eu am mai scris, cum puteti comanda fara sa mai platiti taxe vamale si TVA, pentru orice comanda din tari nonUE, toate detaliile le puteti gasi aici:

Colete fara TVA si taxe vamale China
[ link extern ] /
Bun si ce sa fac in aceasta cauza, la cine sa ma duc cu cine sa ma cert, pentru ca singurul organ legal care ar trebui sa ma ajute era ITM, iar de acolo mi-au taiat-o din prima ( firma are dreptate) si oricum poate se pare putin bizar, dar am simtit ca nu mi se aloca nici o portita de acolo ca si cum ar fi mana in mana.

Asa ca imi pare rau acum ca nu m-am inscris la un sindicat independent. Chiar daca cunosc codul munci in mare nu cunosc adnotarile la fiecare in parte si nici cum as putea sa le folosesc in prealabil, pentru ca, chiar daca stiu ca nu e corect ceea ce fac, iar dvs. incercati sa ma ajutati, totusi nu stiu care e pasul urmator si din acest fapt ma simt ca o cauza pierduta.
Oricum maine trebuie sa ma duc sa rezolv aceasta situatie (semnarea banuiesc a ambelor parti), pentru ca cum am mai precizat ma vor da afara pe baza nemotivatelor daca nu semnez neprimindu-ma in unitate si cum ITM (doarme inca sau se face...), nu are cine ma ajuta.
Eu am depus cererea de CO de 6 zile, cat mai aveam pe 2010, dar nu mi sa acordat decat o zi (27-12-2010), in acest timp m-am accidentat la picior, neputand sa merg prea bine am omis sa ma duc la medic, asa ca am lipsit si pe data de 28, pe 29 dimineata am fost instintata la munca sa merg la birou sa fac lichidarea, pentru ca am lipsit pe data de 28 (fara nici un alt comentariu).

Am sunat la ITM. Braila si mi-au zis de acolo ca ma poate da afara pentru ca in lege nu specifica de o zi sau mai multe.
Daca nu semnez Demisia, oricum ma va da afara pentru ca neprimindu-ma la munca o sa fac nemotivate, asa ca o sa ma dea afara pentru nemotivate si nu le trebuie specificatii, In legatura cu orele suplimentare neplatite pe fluturas, adica trecute in pontaj a zis ca nu poate face nimic decat daca este tot colectivul de acord sa ceara asta.
Oricum din spusele DUMNEALUI de la ITM, nu se poate rezolva nimic, nu ca m-as mira de fapt, doar traim in Romania.
Si mai au pe sitele lor formular de reclamati pe care oricum nu-l citesc, dovada aflata prin telefon la 2 zile de la trimiterea prin acest formular de sesizare de pe sitele dumnealor.
Citat ( A, da, da... sa verific... da, intradevar exista un mail, cu firma X !) In 2 zile nimeni nu observase nimic.

In legatura cu prejudiciul pe care il pot aduce eu asestei firme de confectii, fiind si necalificata (5 ani vechime), e ca si cum femeia de servici din piata a omis o hartioara pe jos.
Traim in Romania si asta ne ocupa toti NERVII.

Care ar fi solutia avand in vedere ca cele 6 zile se termina pe 3-01-2011.