avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Activitate preda2003

Activitate preda2003

Nu discutam de politia locala ci de politia nationala. Desi absurd nu toti politistii de la politia nationala au competenta rutiera dar toti cei de la politia locala au.
Conform codului rutier oprirea in trafic a autoturismelor se face de catre politistul rutier.
Conform definitiei "politistii rutieri" sunt lucratorii din cadrul Politiei Rutiere si lucratori anume desemnati din cadrul Ordinii Publice care au obtinut in urma unui examen atestat de politist rutier avand in acest sens dreptul de constatare a contraventiilor la regimul circulatiei rutiere.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Ceilalti politisti din cadrul Ordinii Publice care nu au atestat de politist rutier si nu au dreptul de constatare a contraventiilor la regimul circulatiei rutiere au dreptul sa opreasca autoturisme pe drumurile publice?
Metionez ca oprirea se face doar pentru verificarea documentelor si nu pentru constatarea de contraventii (control de rutina).
In acest caz putem sa vorbim de existenta unui abuz in serviciu, avand in vedere ca politistul nu are conform fisei postului nici un fel de competenta pe linie de rutiera?
Sotia mea a lucrat cu carte de munca pana in luna septembrie 2010 cand in urma unei restructurari a fost concediata. In luna decembrie 2010 a ramas insarcinata si actualmente nu are loc de munca.
Pot in vreun fel sa achit eu personal cotizatia la stat pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie-2010 si daca nu isi gaseste loc de munca, in continuare pana la nasterea copilului astfel ca sotia sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?