avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... O persoana fizica poate sa-si plateasca singura ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

O persoana fizica poate sa-si plateasca singura contributia la stat in asa fel incat dupa 12 luni sa primeasca indemnizatia pentru CCC?

Sotia mea a lucrat cu carte de munca pana in luna septembrie 2010 cand in urma unei restructurari a fost concediata. In luna decembrie 2010 a ramas insarcinata si actualmente nu are loc de munca.
Pot in vreun fel sa achit eu personal cotizatia la stat pe lunile octombrie, noiembrie, decembrie-2010 si daca nu isi gaseste loc de munca, in continuare pana la nasterea copilului astfel ca sotia sa beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:22, 2 Ianuarie 2011
Daca a fost concediata, nu a beneficiat de somaj?
Altfel, legea nu va permite nici prin asimilare intregirea perioadei necesare obtinerii indemnizatiei.
Pentru a beneficia de indemnizatie trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Obtinerea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de plata contributiilor la fonduri ci numai de obtinerea de venituri impozabile (venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole) sau de existenta unor perioade asimilate obtinerii de astfel de venituri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina si restructurari in firma Anastasia_S Anastasia_S Buna ziua, Sunt angajata la o firma care va trece prin mai multe valuri de restructurari de personal pana in momentul in care se va inchide. (se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tata Valentina Bejinariu Valentina Bejinariu Buna ziua, Care sunt conditiile pentru ca tatal sa obtina concediu de crestere copil? Eu sunt angajata cu salariul minim pe economie si am dori sa obtina el ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului gherlananca gherlananca Sunt insarcinata si am ca termen al nasterii 11 sept 2013. Din 2 martie 2013 sunt tot in concediu medical (datorita contractiilor) si medicul mi-a interzis sa ... (vezi toată discuția)