Care sunt conditiile pentru ca tatal sa obtina concediu de crestere copil? Eu sunt angajata cu salariul minim pe economie si am dori sa obtina el concediul deoarece are salariul mai mare. Iar daca in acesti 2 ani mai facem un copil poate sa obtina tot el concediu?
Buna ziua,
Conditiile sunt aceleasi ca si in cazul mamei ( adica sa fii avut venituri impozabile cel putin 12 luni in ultimi doi ani, anterior datei nasterii).
Si da, in functie de data nasterii poate beneficia de o noua indemnizatie sau un stimulent pentru al doilea copil, pe langa indemnizatia pentru primul.
Va multumesc! Inca o mica intrebare. Daca intre timp imi pierd locul de munca si nu voi mai fi angajata isi mai poate lua acesta concediul de crestere?
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.