avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil tata

Buna ziua,

Care sunt conditiile pentru ca tatal sa obtina concediu de crestere copil? Eu sunt angajata cu salariul minim pe economie si am dori sa obtina el concediul deoarece are salariul mai mare. Iar daca in acesti 2 ani mai facem un copil poate sa obtina tot el concediu?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:38, 3 Februarie 2020
Buna ziua,
Conditiile sunt aceleasi ca si in cazul mamei ( adica sa fii avut venituri impozabile cel putin 12 luni in ultimi doi ani, anterior datei nasterii).
Si da, in functie de data nasterii poate beneficia de o noua indemnizatie sau un stimulent pentru al doilea copil, pe langa indemnizatia pentru primul.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc! Inca o mica intrebare. Daca intre timp imi pierd locul de munca si nu voi mai fi angajata isi mai poate lua acesta concediul de crestere?
Cu placere,
Da, se poate, daca indeplineste conditiile... si existenta unui contract de munca activ pentru dvs./sot nu este una dintre ele.
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui c.i.m. activ sau de un anumit articol cu care a incetat c.i.m.

Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara - intrare în ccc Apostol valeriu Apostol valeriu Ptr indemnizatie familiar îndeplinesc conditiile am lucrat in ultimile 12 luni si as vrea sa intru in ccc,patronul meu vrea sa întrerupă contractul s munca ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil fiind neangajat la nașterea copilului Andrei Ba Andrei Ba Buna ziua, As dori sa aflu daca se poate obține indemnizația de creștere a copilului in cazul in care o persoana nu este angajată la momentul nașterii, ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata Florentina92 Florentina92 Buna seara!Am contract pe perioada determinata si imi expira pe 31 octombrie.In concediul prenatal trebuie sa intru din 5 noiembrie.Mi s a spus ca imi vor ... (vezi toată discuția)