avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Activitate SIMIEMI

Activitate SIMIEMI

AJUTOR!!!
parintii mei primesc in anul 1965 de la nasul lor o suprafata de teren pentru care acesta avea act de vanzarecumparare autentic din anul 1947. Deoarece in '65 terenul apartinea deja statului, in calitate de membri cooperatori l-am primit cu act de dare in plata(act ce nu se mai gaseste nicaieri) si primim si autorizatie de constructie pentru o casa.
Dupa revolutie ne adresam cu cerere pentru emitere titlu de proprietate si dupa masurarea terenului de catre comisie ni s-a spus ca avem dreptul la 1.000 de mp. atat cat aveam deja in stapanire incepand cu anul 1965 si cat va fi trecu t si pe schita intocmita de primari
In anul; 1964 se efectueaza o noua masuratoare si se intocmeste proces verbal de punere in posesie pentru 550 mp., si suntem asigurati ca se va rezolva si cu diferenta pana la 1.000 mp.
Intre timp, fara a avea cunostinta, mostenitorii nasului parintilor mei, solicita eliberarea titlului de proprietate si li se elibereaza titlu inclusiv pentru terenul nostru iar acum suntem dati in judecata pentru revendicare, desi tinem terenul de atata timp si tot am asteptam sa se emita titlu de proprietate.
Ce putem face?

Răspuns la discuția emitere titlu de proprietate
va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri. pregatesc dosarul cu actele mentionate si sa speram ca va fi emis acest ordin al prefectului, desi mi-e neclar de ce de atat vreme nu a fost emis, avand in vedere ca nu au existat probleme cu terenul sau cu vecinii. multumesc inca o data
Răspuns la discuția emitere titlu de proprietate
Totusi, care este actiunea mea in realizare, avand in vedere ca nu exista decat o cerere pentru eliberea titlului facuta in 1991 si acest proces verbal de punere in posesie, alta actiune nu a afost demarata de atunci si pana acum; asa cum spuneam, nu am stiut pana la moartea lor ca nu fusese emis de catre Prefectura judeteana nici un titlu
Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: in anul 1981 bunicii sotului cumpara casa la tara iar dreptul de folosinta pentru 250 mp li se transmitea, nu se dobandea in proprietate conform legilor in vigioare la acel moment. in realitate suprafata cumparata este de 3.500 mp.
In 1991 se adreseaza cu cerere pentru eliberare titlu de proprietae, dar in anul 1995 Comisia locala intocme4ste doar un proces verbal de punere in posesie pentru cei 3.500 mp. in baza, citez: art. 36 din regulamentul de aplicare a legii18/1991.
Abia acum la moartea lor am descoperit ca nici pana in acest moment nu li s-a emis titlu de proprietate, desi stapanesc terenul fara probleme.
Ce este de facut?