avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... emitere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

emitere titlu de proprietate

Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: in anul 1981 bunicii sotului cumpara casa la tara iar dreptul de folosinta pentru 250 mp li se transmitea, nu se dobandea in proprietate conform legilor in vigioare la acel moment. in realitate suprafata cumparata este de 3.500 mp.
In 1991 se adreseaza cu cerere pentru eliberare titlu de proprietae, dar in anul 1995 Comisia locala intocme4ste doar un proces verbal de punere in posesie pentru cei 3.500 mp. in baza, citez: art. 36 din regulamentul de aplicare a legii18/1991.
Abia acum la moartea lor am descoperit ca nici pana in acest moment nu li s-a emis titlu de proprietate, desi stapanesc terenul fara probleme.
Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: SIMIEMI , utilizator 09:08, 17 Martie 2011
Puteti formula o cerere de constatare a dreptului de proprietate la judecatoria de care tine imobilul, mai ales ca actiunea in realizare v-a fost practic refuzata. Dureaza relativ putin, costurile sunt mici si va trebuie 1-2 martori si masuratori cadastrale care va folosesc si la intabulare...
Totusi, care este actiunea mea in realizare, avand in vedere ca nu exista decat o cerere pentru eliberea titlului facuta in 1991 si acest proces verbal de punere in posesie, alta actiune nu a afost demarata de atunci si pana acum; asa cum spuneam, nu am stiut pana la moartea lor ca nu fusese emis de catre Prefectura judeteana nici un titlu
Art. 36 din legea 18/1991 nu implica emiterea unui titlu de proprietate, ci emiterea Ordinului Prefectului. Dosar la primarie care sa contina:
- cerere;
- certificat mostenitor de pe urma bunicilor sotului;
- acte stare civila mostenitori;
- schita cadastrala imobil/procesul verbal de punere in posesie;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia de rol a imobilului (de la primarie);
- istoric de rol fiscal;
- declaratii vecini cum ca nu sunt litigii privind dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din acte.
Ordinul Prefectului reprezinta actul de proprietate.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Kyandra, moderator
din moment ce a fost emis p.v. de punere in posesie, aceasta dovedeste ca s-a incercat realizarea dreptului, faptul ca nu a fost emis titlul de proprietate nu va este imputabiul dvs.
va multumesc frumos tuturor pentru raspunsuri. pregatesc dosarul cu actele mentionate si sa speram ca va fi emis acest ordin al prefectului, desi mi-e neclar de ce de atat vreme nu a fost emis, avand in vedere ca nu au existat probleme cu terenul sau cu vecinii. multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan reconstituit in baza legii 18/1991,fara imobil(casa),aplicarea legii 165/2013 ContSters139112 ContSters139112 Buna ziua, prin prezenta intrebare va aduc in discutie o speta cu referire la reconstituirea proprietatii ptr. un teren intravila in suprafata de 1500mp,din ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Revocare ordin prefect alinafelicia2006 alinafelicia2006 In ce conditii se poate revoca un ordin al prefectului emis in 1994 referitor la punerea in posesie la un teren si care nu a fost aplicare pana acum, dar ... (vezi toată discuția)