avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revocare ordin prefect
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revocare ordin prefect

In ce conditii se poate revoca un ordin al prefectului emis in 1994 referitor la punerea in posesie la un teren si care nu a fost aplicare pana acum, dar produce numai incurcaturi juridice?
Cel mai recent răspuns: ocv2006 , utilizator 23:39, 5 Aprilie 2006
Fiind un act administrativ se poate revoca in principiu oricand. In administrativ regula este revocabilitatea. Prin exceptie daca a intrat in circuitul civil nu se mai poate revoca. Dar poate fi anulat in instanta.
Dar ma indoiesc ca este pentru punere in posesie. Punerea in posesie pe fond funciar se efectueaza de Comisia locala si se completeaza fisa de punere in posesie si procesul verbal de punere in posesie.
Cred ca este vorba de teren intravilan aferent casei de locuit si se anuleaza in instanta.
Actul nu a fost pus in aplicare, nu s-a emis titlu de proprietate pe baza lui, pe spate se referea in baza unei schite la o suprafata, pe fata era scrisa o alta suprafata, deci se poate spune ca nu a intrat in circuitul civil. Mai tarziu au fost emise alte doua ordine distincte care cumva imparteau suprafata din ordinul initial si in baza acestora au fost emise titluri de proprietate si ordinul initial a ramas cum se spune :"in aer". Presupun ca trebuie sa intru in audienta la prefect pentru acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2006
alinafelicia2006, utilizator
Mai corect ar fi sa depuneti si inregistratic o cerere in scris adresata prefectului in care sa solicitati revocarea ordinului respectiv. Asa ar avea un termen maxim de 30 zile in care sa va raspunda.
Speta este un pic confuza. Nu inteleg despre ce fel de teren este vorba, ce regim juridic a avut. De asemenea nu inteleg ce legatura are Ordinul prefectului cu punerea in posesie. Astfel , ultima este o operatiune de facto prin care este delimitat si predat amplasamentul unui teren ce constituie proprietatea imobiliara a unei persoane. Pe de alte parte ce legatura are cu titlul de proprietate care este emis de Comisia judeteana de stabilire a dreptului de proprieate asupra terenurilor la propunerea comisiei locale care efectueaza punerea in posesie in prealabil, deci nu vad legatura titlului astfel emis cu Ordinul prefectului.
Daca este vb de teren aferent casei de locuit aflata in detinerea unei persoane in 1991 Ordinul Prefectului consfinteste dreptul de proprietate care este recunoscut in temeiul legii 18/1991 art. 23 si urm. si al situatiei de fapt.
Intre si eu deci care titlu mai trebuia emis si de ce?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate asupra terenului daxela daxela In anul 1992 unei societati comerciale (soc.pe actiuni) i se elibereaza titlul de proprietate asupra unui teren situat intr-o comuna(titlu eliberat de ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate SIMIEMI SIMIEMI Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru in urmatoarea problema: in anul 1981 bunicii sotului cumpara casa la tara iar dreptul de folosinta pentru 250 mp li se ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 18/1991, emitere titlu de proprietate RobyG RobyG Buna ziua! Am urntoarea situatie: bunica mea este mostenitoare (in urma decesulul mamei sale) a unor suprafete de teren si a casei de locuit., la momentul la ... (vezi toată discuția)