avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Activitate ice_bella20

Activitate ice_bella20

Buna ziua,

As vrea sa valorific PET-urile care se aduna de la asociatia noastra de proprietari si care oricum ajung in containerul de gunoi, ROSAL nefiind interesata de colectarea selectiva a deseurilor. Am cerut in repetate randuri containere speciale, insa daca nu vor, sa fie sanatosi!
Cu banii de pe PET-uri as acoperi diverse maruntisuri de la bloc, ei intrand in fondul se reparatii.

Imi poate da cineva o idee, cum as putea proceda? Exclus sa merg eu cu sacul in spate la vreun centru de colectare. Exista firme care se ocupa cu asa ceva, care fac ridicari de materiale reciclabile? Pentru deseuri din hartie stiu ca exista Recicleta, insa pentru plastic nu am auzit inca.

Multumesc!
Da, parcarea se afla pe un teren privat ingradit deja, deci nu putem ingradi separat si parcarea si pubela. Doar aleea de acces spre bloc apartine primariei.

Cand aleea se umple, soferii de ocazie lasa masinile in parcarea noastra ziua intreaga si ei pleaca cu metroul. Pacat ca nu li se permite accesul pe peron si in metrou cu masinile, asa cum li se permite biciclistilor...

Revenind la prima problema, daca masina abandonata e pe proprietate privata, primaria o poate ridica? Cum demonstram ca e abandonata si nu apartine unui locatar plecat (legal, ca neoficial stim ca nu-i a niciunui proprietar din blocul nostru)?
Am urmatoarele 2 situatii pentru care va rog sa-mi oferiti sfaturi:

1. Cui ne putem adresa si care-i procedura pentru ridicarea unei masini abandonate in parcarea privata a blocului (proprietate privata)? De mai bine de 4 luni o masina lasata anapoda ocupa 2 locuri degeaba. I-am pus afise in parbriz, i-am ridicat stergatoarele, niciun semn de viata de la proprietar.

2. In ce conditii se poate monta un indicator cu "Drum inchis circulatiei auto, cu exceptia riveranilor", "Parcare privata, acces interzis" sau ceva similar pentru ca vecinii de cartier sa nu-si mai lase masinile in parcarea noastra sau pe aleea de acces in timp ce vin la gura de metrou din apropiere? Aleea e a primariei si duce numai la blocul nostru, e foarte ingusta si abia se mai poate trece spre bloc atunci cand se gaseste cate un sofer "meserias, expert in parcari", demn de trofeul "Ai parcat ca un bou".
Plus ca cei care vin cu masinile aduc cu ei si sacii de gunoi la pubela noastra, devenind de cele mai multe ori neincapatoare pana la ridicarea ei. Neavand alta solutie, locatarii trebuie sa lase pungile langa pubela, se aduna peste noapte caini si de aici se isca alta "telenovela".

Imobilul se afla pe raza jud. Ilfov si asociatia de proprietari este proaspat infiintata.

Va multumesc anticipat.
Va multumesc!
Buna ziua,

Dorim sa infiintam o asocatie de proprietari pentru un bloc nou si sa externalizam serviciul de administrare precum si cel de curatenie. In acest sens sunt necesare incheierea de contracte de prestari servicii cu 2 firme.

Intrebarea mea este urmatoarea: daca asociatia inca nu a fost constituita, nu are inca personalitate juridica, in ce conditii se pot incheia aceste contracte? Dureaza mult pana vor iesi actele si nu putem sta cu utilitatile neplatite sau cu gunoiul la usa.

Multumesc frumos!
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce presupune compensarea cheltuielilor de judecata din urmatoarea hotarare de divort:
- respinge cererea reconventionala formulata de parata
- declara desfacuta casatoria din culpa comuna
- revenirea reclamantei la numele dinaintea casatoriei
- respinge capatul de cerere al reclamantului pentru plata cheltuielilor de judecata de catre parata
- compenseaza cheltuielile de judecata

As vrea sa stiu daca fiecare va ramane cu cheltuielile pe care deja le-a facut sau trebuie sa plateasca fiecare in mod egal, de acum incolo, cheltuieli de judecata catre stat (timbru, etc.)

Multumesc frumos!