avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate clase74

Activitate clase74

ce-ar fi daca ati grupa toate informatiile din cursul unei zile ( de fapt toate mail-urile) intr-unul singur, maxim 2 ( dimineata si seara, de exemplu) si nu ne-ati mai umple casuta de mail cu n-spe mail-uri pe zi ( cateodata si 3-4 in 2 ore). Acuma sincer....toata ziua - buna ziua primesc mail-uri noi de la voi. Unele subiecte ma intereseaza, altele mai putin, sunt de acord sa mi le trimiteti toate dar nu ATATEA intr-o zi. Bineinteles exista si posibilitatea sa ma dezabonez de la mail-urile voastre....dar nu vreau asta (desi cred ca acolo voi ajunge). Doresc doar max. 2 mail-uri pe zi, cu toate subiectele grupate cum vreti voi. Sunt sigur ca nu sunt singurul care doreste asta.
mirusaby a scris:

Pai si pana la urma ...beneficiati de salarii compensatorii, chiar daca nu este concediere colectiva?

eu am luat amandoua salariile compensatorii, chiar daca la inceput angajatorul mi-a acordat doar unul + plata preavizului, a concediului de odihna si bonuri de masa.
Bafta!
tzaka a scris:

clase 74 te rugam frumos daca mai poti posta raspunsul primit de la min. muncii referitor la valabilitatea CCM la nivel de ramura de comert 2010. multumim anticipat

click pe link:

[ link extern ] /
Dupa cum am promis aveti raspunsul de la Min. Muncii mai jos:

[ link extern ] /

deci s-a prelungit pana in 11.02.2012.
tudorvaleriu a scris:

Raspunsul sigur il aflati daca trimiteti o intrebare pe adresa de e-mail a Ministerului Muncii care inregistreaza aceste contracte.

am trimis mail aseara, daca imi raspunde cineva scriu si aici.
Pai si de unde/cum aflu daca a fost sau nu denuntat? Daca mai e valabil sau nu? Cine il denunta? Si unde? Scuze...dar sunt putin afon in chestii din astea.
Am cautat dar nu am gasit....a aparut pana la urma CCM ramura comert pe 2011? Sau este valabil cel din 2010 inca?

Multumesc.
freeelis a scris:

Daca citeati mai bine prevederile art.3 din acest CCM ati fi observat nu numai situatia cu Anexa nr.3 , dar mai sunt si alte situatii in care se aplica acest ccm la nivel de ramura comert , si anume : domeniu principal de activitate al angajatorului sa fie : comertul, alimentatia publica, distributia, inchirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;

aveti dreptate....exista un "sau" acolo ce nu l-am observat. Multumesc.
freeelis a scris:

CCM la nivel de ramura de comert
Art. 3. – (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura comert pentru care s-a incheiat prezentul contract colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), care sunt prezentate in Anexa nr. 3 la prezentul contract, sau daca au ca domeniu principal de activitate comertul, alimentatia publica, distributia, inchirierea bunurilor imobiliare proprii, jocurile de noroc si pariurile, conform codurilor CAEN: 45, 46, 47, 56, 68.2, 92;
b) pentru toti salariatii incadrati la angajatorii care fac parte din grupul de unitati pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca la acest nivel, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt);
c) pentru toti salariatii angajatorului, in cazul contractelor colective de munca incheiate la nivel de unitate, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt).
(2) In cazul in care, din diferite motive, partile au incheiat contracte colective de munca la un nivel inferior inaintea contractului la nivelul ramurii comert, cele de la nivelurile inferioare se vor adapta contractului colectiv de la nivelul superior, acolo unde prevederile minimale ale acestuia nu au fost atinse.

nu inteleg.
am lucrat la o societate comerciala cu principala activitate comert cu autovehicule (dealer/reprezentanta auto).
Are peste 50 de angajati dar nu e prezenta in anexa 3.
Prevederile contractului colectiv de munca ramura comert se aplica/sunt obligatorii in acest caz?
multumesc, contractul pe 2010 l-am studiat deja.
O sa urmaresc aparitia lui pana pe 12 Febr.