Doresc sa vand un produs al carui pret de lista cu TVA este 100 lei. Beneficiarul calculeaza discount-ul cu regula de trei-simpla care nu este corecta din punctul meu de vedere. Daca aplicam regula de trei-simpla la calcularea TVA-ului din acest pret rezulta o valoare incorecta, adica 24 lei. Eu am impartit 100 lei la 124% apoi la 140% pentru a avea valoarea fara TVA a produsului. Nu e corect ?
De cateva ore ma chinui sa gasesc pe net o modalitate de a calcula corect un discount plecand de la pretul cu TVA inclus. Dau un exemplu, cu rugamintea sa-mi confirmati daca este corect sau nu:
Pret cu TVA: 50 lei ---> Pret fara TVA (50 : 124%) = 40.23 lei ---> Calcul discount (40.23 : 140%) = 28.80 lei
Nu sunt bunuri inregistrate altele decat ramasite dintr-un mic stoc de marfa, plus ca din Iunie 2009 a fost trecuta ca inactiva la Finante, aceasta actiune fiind ceruta de Garda Financiara in urma unui control.
Imi cer scuze, sunt sigur ca s-a mai discutat pe aceasta tema insa nu am gasit nimic apropiat problemei mele.
Pe scurt, firma mea a ramas restanta unei societati de curierat care a cerut si obtinut prin tribunal executarea silita. Datoria este reala, nu ascund acest lucru, insa din cauza lipsei de bani nu am reusit sa o achit la timp.
As dori sa stiu ce se va intampla sau, mai bine spus, ce se executa efectiv din cadrul firmei ? Mentionez ca aceasta nu a avut activitate in ultima perioada.